Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

SARIOĞLAN ZABITASI ET TOPLAYAN DİLENCİLERİ TOPLADI

SARIOĞLAN ZABITASI ET TOPLAYAN DİLENCİLERİ TOPLADI

Çeşitli şekillerde, tedbiri kıyafetlerle ve isimlerle yapılan ?duygu sömürüsü´ dilenciliğin önüne geçilemiyor.

Çeşitli şekillerde, tedbiri kıyafetlerle ve isimlerle yapılan ?duygu sömürüsü´ dilenciliğin önüne geçilemiyor. Alınan önlemlere  ve kesilen cezalara karşın vatandaşların ?acıma duygusu´nu istismar edenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Kayseri´nin Sarıoğlan ilçesine bağlı yerleşim merkezlerinde vatandaşın şikayetlerine neden olan ?et toplayan dilenciler´ zabıta ekipleri tarafından tek tek yakalandı. İlçeye bağlı mahallelere daha çok Doğu ve Güneydoğu illerinden geldiği saptanan, bazıları çocuklu, bazıları aile, bazıları ise tek gelen dilencilerin, bölgelere araçlarla bırakıldığı ya da dağıtıldığı saptandı.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, özellikle geçen Kurban bayramı nedeniyle gittikleri kapılardan sadece et toplayan, giysi ve para talep eden bu kişilerin, topladıkları etlerin büyük bölümünü kasaplara ucuza satarak paraya dönüştürdükleri, daha sonra yeniden toplamaya devam ettiklerine dikkat çekti. Dilenci ya da çeşitli şekillerde duygu sömürüsü yapanlara acıma duygusuyla fırsat verilmemesini öneren başkan Yıldız ?Aksi halde zabıta ekiplerimizin ve bizlerin çabaları yetmiyor. Bu kişilerin sayısı giderek artıyor. Zabıta ekiplerimizin ilk kez yakaladığı çoğu et toplayan bu kişileri, uyardıktan sonra bir daha dilenmek için Sarıoğlan´a gelmemeleri koşulu ile bir defaya mahsus ilçe dışına çıkardık. Bunu meslek haline getirenleri saptadığımızda haklarında kanuni işlem yapmaktan çekinmeyeceğiz? dedi.