Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SARIOĞLAN´A BETON HAZIR MEZAR.

SARIOĞLAN´A BETON HAZIR MEZAR.

Son yıllarda en çok ?yer bulunmaması´ ile gündeme gelen mezarlıklara köklü düzenleme ve yeni beton mezar yapımı ile tahsisleri gerçekleştiriliyor

Son yıllarda en çok ?yer bulunmaması´ ile gündeme gelen mezarlıklara köklü düzenleme ve yeni beton mezar yapımı ile tahsisleri gerçekleştiriliyor. Son yıllarda özellikle büyükşehirlerde uygulanan bu ?beton kalıp mezar sistemi´ uygulamasına Sarıoğlan´ın Palas ilçesinde de geçildi.  Şimdi yapılan beton kalıp mezarların çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Diğer mahallelerdeki mezarlıklarda da aşamalı bu uygulama gerçekleştirilecek.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, 30 Mart 2014´ten önce özellikle kırsal kesimde, ilçe ve belde mezarlıklarında ciddi bir uygulama olmadığına dikkat çekerek, seçim sonrası mezarlıklara da düzenleme getirildiğini açıkladı. Başkan Yıldız ?Göreve geldiğimiz günden itibaren, hem ileride mezarlıklarda sıkıntı çekilmemesi, hem planlı, projeli, sağlıklı defin işlemlerinin yapılması için, aynen büyükşehirlerde olduğu gibi beton kalıp mezar sisteminin Sarıoğlan ve çevresinde bulunan mezarlıklara da yapılması kararı aldık. Palas´ta parselizasyonu yapılan yeni bölüme beton kalıp mezarlar yapıldı. Şimdi çevresinde, yeşillendirme, çimlendirme, çam fidanı ile ağaçlandırmalar yapılıyor. Bu tip mezarlar bölgemizde artacak? dedi.