Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

SARIOĞLAN´DA GENÇ KADIN GİRİŞİMCİLER, BELEDİYE DESTEĞİNDE GEZDİ

SARIOĞLAN´DA GENÇ KADIN GİRİŞİMCİLER, BELEDİYE DESTEĞİNDE GEZDİ

Sarıoğlan Belediyesinin desteklediği ´Genç Kadın Girişimcileri´ eğitim kapsamında Çiftlik mahallesinde bulunan, sera ve solucan gübre üretim tesislerinde inceleme gezisi gerçekleştirildi.


 

Sarıoğlan Belediyesinin desteklediği ´Genç Kadın Girişimcileri´ eğitim kapsamında Çiftlik mahallesinde bulunan, sera ve solucan gübre üretim tesislerinde inceleme gezisi gerçekleştirildi.  Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, tersine göçün hızlanması, mevcut nüfusun göçmemesi, Sarıoğlan´ın da hızlı kalkınması için elinden ne gerekiyorsa yapacağını tekrarladı.

Sarıoğlan´da, belediyenin de desteği ile KOSGEB tarafından düzenlenen ´Girişimcilik Eğitimi´ kursu, uygulanan projeleri yerinde gezerek, girişimcilik yönlerini genişletmeye çalışıyor.  Son olarak, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı´ndan gelen eğitmen nezaretinde, AK Parti ilçe Kadın Kolları Başkanı Hacer Örnek´inde aralarında bulunduğu kursiyer bayanlar Çiftlik mahallesinde  bulunan Solucan Gübresi Üreticisi ve aynı zamanda sera sahibi Mustafa Akyüz´ün tesisini ziyaret etti.  Burada, tarımsal ufukların geliştirilmesi amaçlanan ziyaret oldukça başarılı geçti. 

Sarıoğlan Belediyesi´nin desteğinde, ORAN ve KOSGEB destekli  kurs kapsamında, uygulamalı girişimcilik tesis gezileri devam ediyor. Bu kursların diğer mahallelerde de açılması için girişimler devam ediyor.