Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

SARIOĞLAN´DA IRMAK BOYUNDA YANGIN?

SARIOĞLAN´DA IRMAK BOYUNDA YANGIN?

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu Sarıoğlan´da, büyük bir olasılıkla söndürülmeden atılan bir izmaritten çıkan yangın, Irmak boyundaki yaklaşık 2 kilometrelik alanın yanmasına neden oldu

 

 

 

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu Sarıoğlan´da, büyük bir olasılıkla söndürülmeden atılan bir izmaritten çıkan yangın, Irmak boyundaki yaklaşık 2 kilometrelik alanın yanmasına neden oldu. Yangının büyümesini, belediye ekipleri ve itfaiyenin çabası engelledi.

Sarıoğlan´ın Güzelyazı mahallesinden geçen ırmak boyunda öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve giderek kontroldan çıkan yangına karşı belediye ekipleri ilk müdaheleyi yaptı. Ardından yangın bölgesine belediye itfaiyeside gelerek söndürme çalışmalarına katıldı. Irmağın büyük bölümü ağaçlık olan 2 kilometrelik hattı, belediye ekipleri ve itfaiyenin yoğun çabasına karşın tamamen yandı.

Sarıoğlan Belediye başkanı Ali Osman Yıldız, özellikle ağaçlık ve kuru otların yoğun olduğu bölgelere gidenlerin kibrit, çakmak yakarken, mangal yaparken, söndürmeden sigara izmariti atarken daha dikkatli olmasını istedi. Başkan Yıldız, son yangında can ve mal kaybının olmamasının sevindirici olduğunu da belirtti.