Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SARIOĞLAN´DA KUM KAMYONLARINA YENİ HAT

SARIOĞLAN´DA KUM KAMYONLARINA YENİ HAT

Sarıoğlan´ın en önemli geçim kaynaklarından biri olan kum ocaklarına gidip gelen kamyonların, özellikle şehir içindeki yollara zarar vermesi nedeniyle yeni bir hat belirlendi

 


Sarıoğlan´ın en önemli geçim kaynaklarından biri olan kum ocaklarına gidip gelen kamyonların, özellikle şehir içindeki yollara zarar vermesi nedeniyle yeni bir hat belirlendi. Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´ın talimatı ile bundan sonra, belirlenen hat dışına çıkan kum kamyonlarına zabıta tarafından ceza kesilecek.

Ocaklardan çeşitli bölgelere kum taşıyan kamyonlar, özellikle asfalt yolların çökmesine, yer yer çukurların oluşmasına, bozulmasına neden olunca, halkın büyük tepkisine neden oldu. Son yapılan yama ve asfaltlamaya rağmen kum kamyonlarının bu yolu kullanmakta ısrar etmesi üzerine Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, kum kamyonları için ilçeye girmeden taşlık denilen Üzerlik yönündeki yolu kullanmaları ve buna uymayanların cezalandırılması talimatı verdi. Bunun üzerine belediye zabıta ekipleri de eski yol üzerinde durarak, kum kamyonlarını şimdilik bu yola yönlendirmeye, uymamakta ısrar edenlere ise ceza kesmeye başladı.

Başkan Ali Osman Yıldız, yolların bakım ve onarımının yanı sıra çevre düzenlemesi yaptıktan sonra hiç kimsenin zarar vermesine kesinlikle izin vermeyeceklerini, artık eski alışkanlıklardan herkesin vazgeçmesini istedi. Başkan Yıldız ?Kıt imkanlarla en iyi kalıcı hizmetleri yapmaya çalışırken, yapılanları bozmaya kimsenin hakkı yok. En çok bozanlarda kum kamyonları idi. Şimdi onlar için yeni hat uygulamasına geçtik´ dedi.