Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SARIOĞLAN´DA VATANDAŞIN PAYLAŞIMI, YOLU ÇAMURDAN KURTARDI

SARIOĞLAN´DA VATANDAŞIN PAYLAŞIMI, YOLU ÇAMURDAN KURTARDI

Sarıoğlan Belediyesi´nin sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına vatandaşlardan gelen ?istek, öneri, şikayet ve sorunları´ ihbar kabul ederek belediye ekiplerini harekete geçiren başkan Ali Osman Yıldız, son olarak Alamettin Yenimahalle için atılan fotoğ

 

 

 

Sarıoğlan Belediyesi´nin sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına vatandaşlardan gelen ?istek, öneri, şikayet ve sorunları´ ihbar kabul ederek belediye ekiplerini harekete geçiren başkan Ali Osman Yıldız, son olarak Alamettin Yenimahalle için atılan fotoğraflı paylaşıma duyarsız kalmadı. Cadde başına kadar yapılan kilitli parkenin, yağışların başlamasından sonra yarım bırakılması ve ham yolun çamurdan geçilmez hale gelmesinin kendisine iletilmesinden sonra başkan Yıldız, kalan bölümün çamurunun kazınarak sertleştirilmesi ve üzerinin de çakıl ile kaplanmasını sağladı.

Alamettin´in tepelik bölgesinde bulunan Yenimahalle Kayabaşı caddesi üzerinde daha önce kilitli parke çalışması yapan belediye ekipleri, yağışlı havaların ve ağır kış şartları nedeniyle bu çalışmalarını yarıda bıraktı. Cadde başına kadar getirilen kilitli parkeden sonraki çamurlu yolda ise kumlama çalışması gerçekleştirildi. Ancak, tepelerden gelen yağmur ve kar suları, caddeyi deforme ederek çamurlaştırdı. Belediye ekiplerinin aralıklarla yaptığı çalışmalar, tepelerden gelen su ve çamur ile yolu yine eskisi hale getirdi.

Cadde üzerinde bulunan bir evdeki cenazeye gelen vatandaşın sosyal paylaşım sitesinden başkana iletilmesi için ?çamurlu yolun son halini gösteren´ fotoğraflı paylaşımı kısa sürede başkan Ali Osman Yıldız´a sunuldu. Başkan Yıldız, vatandaşa bu duyarlılığı nedeniyle teşekkür ederek, belediye Fen İşleri Müdürü İhsan Abbasoğlu´na ?caddeyi çamurdan kurtarın´ talimatı verdi. Yerinde yapılan incelemeden sonra belediye ekipleri kepçe ile caddenin çamurlu bölgesini tamamen kazıdı, sertleştirme sonrası üzerine çakıl döküldü. Yolun kalan bölümü, havaların ısınmasından sonra kilitli parke ile tamamlanacak.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, bu tip istek, öneri, sorun ve şikayet paylaşımlarından kesinlikle memnun olduklarını belirterek ?Elbette bölgemizde bu tip sorun çok. Bizde bu sorunları çözmek için buradayız. Biraz sabır gerekiyor. Bugüne kadar kimse ciddi bir çalışma yapmamış. Bizimle hizmet gördükçe, talepler çoğalıyor. Bize böyle destek olanlara teşekkür ediyorum. Sarıoğlan´ın örnek ve model bir yerleşim merkezi olmasını hedefliyoruz. Biz sosyal ve şeffaf bir belediyeyiz. Bu olayda bunun en güzel örneği? dedi.