Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SARIOĞLAN´DA ?YAĞMUR ŞÜKÜR DUASI´ YAPILDI

SARIOĞLAN´DA ?YAĞMUR ŞÜKÜR DUASI´ YAPILDI

Sarıoğlan ilçesinde Ziraat Odası´nın öncülüğünde ?yağmur ve şükür duası´ yapıldı. Sarıoğlan Stadında gerçekleştirilen ve Belediye başkanı Ali Osman Yıldız´ın da katıldığı ?yağmur şükür duası´nı Kayseri Müftülüğü´nden Halil İbrahim Erdoğan yaptırdı.

 

Sarıoğlan ilçesinde  Ziraat Odası´nın öncülüğünde ?yağmur ve şükür duası´ yapıldı. Sarıoğlan Stadında gerçekleştirilen ve Belediye başkanı Ali Osman Yıldız´ın da katıldığı  ?yağmur şükür duası´nı Kayseri Müftülüğü´nden Halil İbrahim Erdoğan yaptırdı. Duaya yaklaşık 500 kişi katıldı.

Öğle namazından sonra statta bir araya gelen Sarıoğlanlılar, Şenyurt cami müezzini Emre Arslan´ın Kuran´ı Kerim okumasını dinledi.  Halil İbrahim Erdoğan´ın ?Şükür secdesi´ni  ve ?şükür duası´nı yaptırmasından sonra, kesilen büyükbaş hayvanın etinden yapılan etli bulgur pilavı ve ayran dağıtıldı, duası da gerçekleştirildi.

Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ilçe Emniyet Amiri Adnan Yılmaz, Gıda, ilçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Özkan, Ziraat Odası Başkanı Burhan Akdoğan, mahalle muhtarları, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Halil İbrahim Erdoğan yağmur şükür duasından önce yaptığı konuşmada, yağmurun geçimini çiftçilikten sağlayan vatandaşlar için çok önemli olduğunu belirtti. Yağmurla birlikte bereketin de arttığını tekrarlayan Erdoğan, "Çiftçimizin yüzünün gülmesi, topraklarımızın bereketinin artması için yağmur ve şükür duası yapıyoruz. Yağmur çiftçilerimiz için vazgeçilemez bir nimettir. Bu mevsimde etkili olan yağmur, hepimizin ekili olan mahsulüne faydası olacaktır. Verimin artmasına neden olacak dolayısıyla tüm çiftçilerimizin kazancı da artacaktır" dedi.