Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SARIOĞLANIN YENİ BELEDİYE BAŞKANI YUSUF AKBULUT OLDU

SARIOĞLANIN YENİ BELEDİYE BAŞKANI YUSUF AKBULUT OLDU

Ali Osman Yıldız´ın İçişleri Bakanlığı tarafından adli ve idari soruşturma nedeniyle görevinden alınmasından sonra toplanan Belediye Meclisi, Yusuf Akbulut´un üçüncü turda 11 oydan 8´ini alarak Sarıoğlan Belediye Başkanlığı görevine getirdi

    Ali Osman Yıldız´ın İçişleri Bakanlığı tarafından adli ve idari soruşturma nedeniyle görevinden alınmasından sonra toplanan Belediye Meclisi, Yusuf Akbulut´un üçüncü turda 11 oydan 8´ini alarak Sarıoğlan Belediye Başkanlığı görevine getirdi. Akbulut´un seçilmesinden sonra ilk tebrik eden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden makamında ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´te telefonla oldu. Sarıoğlan Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyelerinden Hakan Cengiz başkanlık yaptı.

    Yapılan toplantıda, belediye başkanı Yıldız´ın adli ve idari soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınması nedeniyle yeni başkanlık seçimi yapılması da gündeme geldi. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Mehmet Sağır´ın da katılımı ile seçime geçildi. Seçime geçilmeden önce MHP´li üye Mustafa Savaş ve AK Partili üye Lütfü Ünsal, 30 Mart 2014´te göreve geldikleri günden bu güne Meclisin tam bir uyum içinde çalıştığını, kavga olmadığını belirterek, seçilecek başkana hayırlı olsun temennisinde bulundu. Belediye Başkanlığı için AK Parti´den Yusuf Akbulut, MHP´den Nuri Bakır, CHP´den Süleyman Ergin aday oldu. Daha sonra 11 Meclis üyesi gizli oy açık tasnif ile oy kullandı. İlk turda oylardan 7´si Yusuf Akbulut, 2´si Nuri Bakır, 2´si Süleyman Ergül´e çıktı. İkinci turda ise oylar, 8´i Yusuf Akbulut, 2´si Nuri Bakır, 1´i Süleyman Ergin´e çıktı. Bu sonuçla AK Parti adayı Yusuf Akbulut Sarıoğlan´ın yeni belediye başkanlığına getirildi. Belediye Başkanlığı seçiminden sonra Belediyeye gelen AK Parti Kayseri il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, yeni başkan Yusuf Akbulut´u ilk tebrik eden kişi oldu. Ardından telefonla arayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´te, Akbulut´u kutladı. Akbulut, ilçenin hızlı kalkınması için başkan Çelik´ten ve herkesten destek istedi.