Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SARIZ ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞA UĞURLADI

SARIZ ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞA UĞURLADI

Çorum´un Laçin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bilal Ekinci´nin cenazesi, Kayseri´nin Sarız ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından Damızlık mahallesinde toprağa verild

Çorum´un Laçin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan Uzman Jandarma II. Kademeli Çavuş Bilal Ekinci memleketi Kayseri´nin Sarız ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Çorum´da düzenlenen törenin ardından Kayseri´ye getirilen ve Sarız Damızlık Mahallesindeki baba ocağından helallik alınan şehidimiz Bilal Ekinci için Sarız Merkez Camii´nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidimizin ailesi ve yakınları, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bayram Özer, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular´ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile mülki ve askeri erkân ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarız Merkez Camii´nde kılınan cenaze namazının ardından Ekici´nin Türk Bayrağı´na sarılı naşı,  Sarız´ın Damızlık Mahallesi´ne götürülerek dualarla toprağa verildi. Saygı atışının ardından şehidimiz Bilal Ekinci´nin tabutunun üzerine örtülen, şehidin emaneti Türk Bayrağını Vali Süleyman Kamçı aile adına babası Hacı Mulla Ekinci´ye teslim etti. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke de şehidimizin fotoğrafını yine baba Hacı Mulla Ekinci´ye verdi.