Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SAVCI CEZAYA İTİRAZ ETTİ

SAVCI CEZAYA İTİRAZ ETTİ

Kayseri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kalkan, Ali İsmail Korkmaz davasında 1 numaralı sanık gösterilen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan polis memuru Mevlüt Saldoğan ile ilgili karara, Yargıtay nezdinde itiraz etti.

Kayseri Cumhuriyet Savcısı Mehmet KalkanAli İsmail Korkmaz davasında 1 numaralı sanık gösterilen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan polis memuru Mevlüt Saldoğan ile ilgili karara, Yargıtay nezdinde itiraz etti. Savcının itiraz dilekçesi Kayseri3`üncü Ağır Ceza mahkemesindeki dosyaya da bugün girdi. Dilekçe, Yargıtay`a ulaştı. Geçen çarşamba günü karar duruşması ardından 2 gün mazeret izini kullanan ve araya giren hafta sonu tatili nedeniyle 4 gün sonra bu sabah göreve yeniden başlayan mahkeme savcısı Mehmet KalkanAli İsmail Korkmaz`ın ölümüyle ilgili davada esas hakkındaki görüşünü açıklarken, sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan için `Kasten adam öldürme` suçundan ömür boyu hapis cezası istedi. Kayseri 3`üncü Ağır Ceza Mahkemesi Saldoğan için `Yaralama ve ölüme sebebiyet sonucu ölüme yol açmak` suçundan 10 yıl 10 hapis cezası verdi. Savcı Kalkan, davada yargılanan diğer 7 sanıkla ilgili bir itirazda bulunmadı.

Savcının itiraz dilekçesi bu gün itibarıyla Yargıtay ile Kayseri 3`üncü Ağır CezaMahkemesi Yazıişleri Müdürlüğü`ne ulaşıp, dosyaya konuldu. Yargıtay Başsavcılığı, savcı Mehmet Kalkan`ın gönderdiği itiraz dilekçesini hangi daireye sevk edeceğine karar verecek.