Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SEDYEYLE CADDEDE TAŞINAN HASTA, HAYATINI KAYBETTİ

SEDYEYLE CADDEDE TAŞINAN HASTA,  HAYATINI KAYBETTİ

Kayseri´de ambulans verilmediği iddiasıyla yakınlarının sedye ile caddeye çıkardığı 72 yaşındaki Naciye Törk, tedavisinin sürdüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kayseri´de ambulans verilmediği iddiasıyla yakınlarının sedye ile caddeye çıkardığı 72 yaşındaki Naciye Törk, tedavisinin sürdüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi´nin göğüs hastalıkları bölümündeki tedavisinin ardından 17 Ağustos Cuma günü taburcu edilen ve kardiyoloji bölümüne götürülmesi istendiği iddia edilen KOAH hastası Naciye Törk´e, ´yatış´ işleminin aynı gün yapılamayacağı söylendi. Bunun üzerine yakınları, Törk´ü Develi´ye götürmek için ambulans taleplerinin de geri çevrildiği öne sürüp, sedyeyle hastane dışına çıkarıp caddeden kendi imkanlarıyla  önce otoparka, sonra ilçeye götürmeye çalıştı. Talas Bulvarı´nda sedyedeki hastayı görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Hastane yönetimi devreye girince Naciye Törk, Kardiyoloji Bölümü´ne yeniden yatırıldı. Yönetim, hasta yakınlarını ´şov yapmak´la suçladı. Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü de  soruşturma başlattı.
ERÜ Kardiyoloji Bölümü´nde tedavi altında olan ve yoğun bakımda tutulan Törk, dün sabah saat 06.30 sıralarında sağlık durumu iyice ağırlaştı. Törk, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Naciye Törk´ün oğlu Vedat Törk, "Annem 5 gün Kardiyoloji Bölümü´nde yoğun bakımda yatıyordu. Acı haber dün geldi. Sabah saatlerinde annemim doktoru aradı ve kaybettiğimizi söyledi. Dün de yine Develi ilçesinde Çarşı Camisi´nde öğle namazı sonrası cenaze namazını kıldık ve annemizi Çomaklı Mahallesi´nde son yolculuğuna uğurladık. Allah destek veren herkesten razı olsun, mekanı cennet olsun" dedi.