Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

ŞEHİDİMİZ KÜBRA´YA SON GÖREV

ŞEHİDİMİZ KÜBRA´YA SON GÖREV

Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı´nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polis memuru Kübra Doğanay´ın cenazesi (23) Yeşilhisar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

 

Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı´nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polis memuru Kübra Doğanay´ın cenazesi (23) Yeşilhisar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
 
Şehidimiz Kübra Doğanay için ilçe meydanındaki Cami Kebir Camisinde tören düzenlendi. Törene, şehidimizin ailesi ve yakınları, Vali Süleyman Kamçı, Milletvekilleri İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel, Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İl Müftüsü Şahin Güven´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Doğanay´ın naaşı, polis ve vatandaşlar eşliğinde ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Saygı atışının ardından Şehidimizin tabutuna sarılı şanlı Türk Bayrağı Vali Süleyman Kamçı tarafından babası Harun Doğanay´a, fotoğrafı ise annesi Hikmet Doğanay´a teslim edildi.
 
 
  • VALİ KAMÇI´DAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
 
Vali Süleyman Kamçı, şehidimizin anne ve babası ile 2 kız kardeşine başsağlığı diledikten sonra şehidimizi son yolculuğuna uğurlamaya gelen binlerce vatandaşa seslendi.
 
Vali Kamçı, şehit Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay´ın çocukluğundan beri polis olmak istediğini ve şehit olmayı arzuladığını söyleyerek, duasının kabul olduğunu ifade etti.
 
Şehit yakınlarımızın her zaman yanında olacağını vurgulayan Vali Kamçı, duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadığı konuşmasında şunları kaydetti:
 
?Vatan hainleri bayrağımızı yerlere indirmek için yıllardır görülmemiş hainlik içerisinde darbe girişimde bulunanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Cumhurun başını, başkomutanın mekânını ve askerin başını, kuvvet komutanlarını alçakça, haince esir almaya çalışmışlar ama Allah onlara fırsat vermedi. Milletimizin birliği beraberliği sayesinde oldukları yerde kaldılar. Çürük olanın temizlenmesi adına memleketimiz milletimiz için hayırlı olmuştur diye düşünüyorum, her şerde bir hayır vardır diyorum. Ben şehidimiz Kübra kızımıza ve diğer şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum.  Şehitlik mertebesi Peygamberlikten sonra en yüksek makam, Kübra kızımızda bu makamı arzu etmiş ve Allah´ta onun duasını kabul etmiş. Ayrıca yaralı olan gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Türk milletinin dimdik ayakta durmasını sağlayan peygamber ocağı olan baş tacımız, göz nurumuz askerimize teşekkür ediyoruz, onlar devletinin, milletinin yanında sımsıkı durmuşlardır. Bugün Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Genelkurmay Başkanımıza ve bu milletin birliğine dirliğine göz dikenlerin en ağır şekilde ceza alacağına yürekten inanıyorum.  Kayseri olarak bizler Bakanı, Valisi, Milletvekilleri ve siyasi partileri, askeri, polisi ve vatandaşı ile tek bir yumruk olduk, Allah bu birliğimizi bütünlüğümüzü bozmasın.?