Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ŞEHİT ANASI OĞLUNU ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

ŞEHİT ANASI OĞLUNU ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Suriye´de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında El Bab´da DEAŞ´lı teröristlerin el yapımı patlayıcılı saldırısında şehit olan Üsteğmen 30 yaşındaki Tarık Koçoğlu, memleketi Kayseri´de gözyaşları arasında toprağa verildi

Suriye´de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında El Bab´da DEAŞ´lı teröristlerin el yapımı patlayıcılı saldırısında şehit olan Üsteğmen 30 yaşındaki Tarık Koçoğlu, memleketi  Kayseri´de gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit annesi Maksude, oğlunun fotoğrafına ve tabutuna sarılarak, "Seni  orada baban karşılayacak. Sen beni hiç üzmedin, Rabbim de seni üzmeyecek" diye gözyaşı döktü.

Acılı şehit annesi Maksude ve ağabeyi Mehmet Koçoğlu,  Gaziantep´te düzenlenen uğurlama törenin ardından Türk bayrağına sarılı üsteğmenin cenazesiyle birlikte Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağıyla Kayseri´ye geldi. Şehidin cenazesi daha sonra asker hastanesinden alınarak cenaze namazının kılınacağı Kalemkırdı Camisi´ne getirildi.  Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki, Vali  Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuggeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Çelik ve il protokolü ile çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazı öncesi, anne Maksude Koçoğlu, oğlu şehit Üsteğmen Tarık Koçoğlu´nun Türk bayrağına sarılı tabutunu bir süre okşadı, daha sonra fotoğrafına sarılarak, "Yakışıklı yavrum benim. Annesinin bir tanesi. Seni seve seve büyüttüm. Sen beni hiç ama hiç üzmedin. Çok iyi bir evlattın. Orada seni 16 yıl önce kaybettiğin baban Mustafa karşılayacak. Ben sana bak asker selamı vererek veda ediyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin babaannesi Şahnaz Koçoğlu da, torunun tabutunu oksayıp, üzerine kaparak ağladı. Şehidin babası Mustafa Koçoğlu´nun 16 yıl önce kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği, anne Maksude´nin 3 çocuğunu büyüterek  İstanbul´da oturduğu; yangın söndürme cihazları imal eden büyük oğlu Mehmet Koçoğlu´nun ise  Kayseri´nin  Melikgazi İlçesi  Hisarcık Mahallesindeki baba evinde oturduğu ve onun ısrarı sonucu cenazenin  Kayseri´de toprağa verilmesini istediği ifade edildi.

Bekar olan şehit üsteğmenin cenaze törenine elindeki dev Türk bayrağıyla, otobüse yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren askerlerin şehit düştüğü otobüs durağında saygı nöbeti tutan Fevzi Kurtoğlu da katıldı. Zöhre Çıklafırıncı adlı bir kişi de sırtına pelerin gibi bağladığı Türk bayrağıyla cenaze töreninin yapıldığı alanda bulundu.

Kayserili Piyade Üsteğmen Tarık Koçoğlu´nun, 2015 yılında 4´üncü  Komando Tugayı 1´inci  Komando Taburu´nda göreve başladığı, daha sonra 2016 yılında aynı tugayda Bölük Komutanı olduğu bildirildi. Şehit üsteğmenin cenaze törenine  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, 11´inci  Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül başta olmak üzere çok sayıda çelenk gönderildi. Çelenk gönderenler arasında, şehidin silah arkadaşlarının üzerinde ´Fırat Kalkanı Hareketi-2014 devresi tegmenler´ yazılı çelengi de dikkati çekti.