Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ŞEHİT BABASINDAN DUYGULANDIRAN ÇANAKKALE KONUŞMASI

ŞEHİT BABASINDAN DUYGULANDIRAN ÇANAKKALE KONUŞMASI

Sivas´ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101´nci yıldönümü nedeniyle tören ve anma programları düzenlendi. Şehit babası Cemal Ardıç, "Evlatlarımızın kanını helal ettiğimiz bu toprakları kimseye vermeye niyetimiz yoktur" dedi

Sivas´ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101´nci yıldönümü nedeniyle tören ve anma programları düzenlendi. Şehit babası Cemal Ardıç, "Evlatlarımızın kanını helal ettiğimiz bu toprakları kimseye vermeye niyetimiz yoktur" dedi.

Yukarı Tekke Mezarlığı´nda bulunan Garnizon Şehitliği´nde düzenlenen törene, Sivas Valisi Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve askerler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.

Protokol üyelerinin anıta çelenk koymasının ardından şehit mezarları tek tek gezilerek karanfil bırakıldı. Törende bazı şehit yakınlarının mezarları temizleyerek dua etmesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Protokol üyeleri ve şehit aileleri daha sonra şehitlerin özel eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi´ni gezdi. Buradaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi´ndeki anma programına geçildi. Muzaffer Sarısözen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen "Savaş o an kazanıldı" adlı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

ŞEHİT BABASI DUYGULANDIRDI

Diyarbakır´ın Sur ilçesinde 1 Ocak´ta şehit olan Özel Harekat Polisi Kenan Ardıç´ın babası Cemal Ardıç törende yaptığı konuşmada, "Tarih, Çanakkale şehitlerini unutamadığı gibi benim oğlumu ve bugün toprağa verdiğimiz evlatlarımızı da altın harflerle yazacaktır. Biz; canını, malını, kanını bu vatan için feda etmekten çekinmeyen bir neslin, Bedir´in, Hayber´in, Kosova´nın ve Çanakkale şehitlerinin torunlarıyız. Hiç kimse unutmasın, umutlanmasın, bu vatan toprağına göz dikerek hayallere dalmasın. Evlatlarımızın kanını helal ettiğimiz bu toprakları kimseye vermeye niyetimiz yoktur. Bilmeliler ki "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." Ve bu uğurda şehit olacak evlatlarımızda hep varolacaktır" dedi.

Program Muzaffer Sarısözen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Zaferi´yle ilgili türkülerin seslendirilmesi sona erdi.