Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ŞEHİT BİNBAŞIYI SON YOLCULUĞUNDA BİNLERCE KAYSERİLİ UĞURLADI

ŞEHİT BİNBAŞIYI SON YOLCULUĞUNDA BİNLERCE KAYSERİLİ UĞURLADI

Mardin´in Nusaybin İlçesi´nde operasyonda PKK´lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik, eşinin memleketi Kayseri´de 5 bini aşkın kişinin katıldığı törenle toprağa verildi

Mardin´in Nusaybin İlçesi´nde operasyonda PKK´lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik, eşinin memleketi Kayseri´de 5 bini aşkın kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Alime, babası Mustafa Çelik, oğullarının ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutuna kapanarak" Doyamadık sana yavrum" diye ağladı. Şehidin eşi Hayriye ve kız kardeşi Nazlı da fotoğrafını öpüp gözyaşı döktü

Bingöl´deki Komando Tabur Komutanlığı´ndan geçici görevle gittiği Nusaybin´de şehit olan, evli 3 çocuk babası Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik´in uçakla Erkilet Askeri Havaalanı´na getirilen cenazesi, buradan alınıp Asker Hastanesi morguna konuldu. Cenaze öğle saatlerinde helallik alınması için Esenyurt Mahallesi´nde oturan kayınpederi Sami Camuzcu´nun evine getirildi. Burada cenazeyi bekleyen şehidin eşi Hayriye ile annesi Alime, babası Mustafa, kardeşleri Celal ve Nazlı Çelik gözyaşlarına boğuldu.

Helallik alınmasının ardından şehit Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik´in bayrağa sarılı tabutu, cenaze namazının kılınacağı Kalemkırdı Camisi´ne getirildi. Hz. Mevlana´nın hocası Seyyid Burhanettin Tırmizi Hazretleri Türbesi´nin yanındaki camisine cenazenin getirilmesi sırasında ailenin yakını bir kadının "Anan sana doyamadı şehidim. Nereye gidiyorsun?" diye feryat etmesi dikkati çekti.

Alime ve Mustafa Çelik çifti, oğullarının tabutuna kapanarak, "Doyamadık sana yavrum. Oğlum bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Seni seviyoruz oğlum. Okudun, gittin asker oldun, bu vatan için canını verdin" diye ağıt yaktı. Kardeşi Nazlı Çelik de tabuta kapandıktan sonra, kucağında şehit ağabeyinin fotoğrafıyla oturan babası Mustafa Çelik´e sarılarak gözyaşı döktü. Baba- kızının bu görüntüsü, cenaze törenine katılanların yüreklerini dağladı.

Şehit Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik´in diğer kardeşi Celal Çelik de kız kardeşi Nazlı, babası Mustafa ve annesi Alime´yi "Ağlamayın. O vatan hainlerini sevindirmeyin. Söz verdiğimiz gibi metin olun" diye uyardı.

Şehit eşinin Kayseri´de toprağa verilmesi için ısrarcı olan 3 çocuk annesi 39 yaşındaki Hayriye Çelik de ebediyete uğurladığı Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik´in tabutuna sarılıp fotoğrafına bakarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Kalemkırdı Camisi´nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eski milletvekili Sadık Yakut ve yüksek rütbeli subaylar ve protokol mensupları katıldı.

Şehit Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik´in özgeçmişi okunduktan sonra top arabasına konulan cenazesi, Kartal semtindeki Garnizon Komutanlığı´na götürülerek toprağa verildi.