Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞEHİT EŞİ: İKİ MUZAFFER DAHA YETİŞTİRİYORUM

ŞEHİT EŞİ: İKİ MUZAFFER DAHA YETİŞTİRİYORUM

Şırnak´ın İdil İlçesi´nde düzenlenen operasyonlar sırasında PKK´lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen iki özel harekat polisinden Muzaffer Tufaner´in cenazesi, memleketi Yozgat´ın Yerköy İlçesi´ne bağlı Saray Köyü´nde gözyaşları arasında toprağa v

 

Şırnak´ın İdil İlçesi´nde düzenlenen operasyonlar sırasında PKK´lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen iki özel harekat polisinden Muzaffer Tufaner´in cenazesi, memleketi Yozgat´ın Yerköy İlçesi´ne bağlı Saray Köyü´nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin 2´si erkek 3 çocuk annesi eşi Menduha Tufaner ise "İki Muzaffer daha yetiştiriyorum" dedi.

Şırnak´ta yapılan törenin ardından Kayseri´ye, oradan da baba evinin bulunduğu Yozgat´ın Yerköy İlçesi´ne bağlı Saray Köyü´ne getirilen şehit polis Muzaffer Tufaner için helallik alındı. Şehidin babası Ali Tufaner, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldı. Güçlükle ayakta duran şehidin annesi Ayten Tufaner ise "Oğlumun vasiyeti var. Ağlamayacağım, dik duracağın, onlara fırsat vermeyeceğim" dedi. Şehidin polis kardeşi Ramazan Tufaner de annesine sarılarak onu teselli etmeye çalıştı.

Şehidin gözü yaşlı eşi Menduha Tufaner ise "İki Muzaffer daha yetiştiriyorum" diye seslendi. Şehidin büyük oğlu törende babasının kepini, kızı da beresini taktı. Küçük oğlu Ahmet ise asker selamı verdi.

Şehit polisin cenazesi daha sonra cenaze aracıyla Çapanoğlu Camii´ne getirildi. Burada şehit polisin tabutu mesai arkadaşları tarafından cenaze aracından alınarak, musalla taşına konuldu. İkindi namazının ardından düzenlenen cenaze töreninde şehidin özgeçmişi okundu. Şehitler için dua edildi. Daha sonra kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi omuzlarda taşınarak köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin yakınları, Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız,, eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yozgat milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehit polisin mesai arkadaşları, polis ve askerler ile çok sayıda kişi katıldı.