Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA YEMEK

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA YEMEK

Vali Süleyman Kamçı, ?15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü? etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu yemekte şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, ?15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü? etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu yemekte şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen yemeğe Vali Kamçı,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün,Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ali Nazım Uzun, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Dr.M.H.Nail Anlar, Baha Başçelik, Zekeriya Güney, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Sevim, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Müftüsü Doç.Dr.Şahin Güven, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
 
Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemekte bir konuşma yapan Vali Kamçı, bir yıl öncesinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve talimatları ile aziz milletimiz tarafından bertaraf edildiğini ifade ederek, şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Bu ihanet gecesinde, vatanı, milleti, bayrağı ve sevdikleri için aziz canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizin gayretleri ile bugün burada özgürce hayatımıza devam ettirdiğimizin bilincinde olduklarını ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Ne yazık ki, tarihimiz de darbeler ile seçilmiş siyasi yönetimin değiştirildiğine, millet iradesine ve demokrasimize müdahale edildiğini gördük. FETÖ militanları ile gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz darbe girişimi, diğer darbelerden farklı olarak, istiklalimizin, istikbalimizin son bulması yönelen büyük bir girişimdi. Neyse ki; milletimizin birlik ve beraberliği ve Allah´ın yardımı ile bu girişim, büyük bir hüsrana uğratılmıştır. 15 Temmuz gecesi yaşanan o karanlık gecenin sabahında Allah´a şükürler olsun ki FETÖ ve dış destekçileri istediklerini alamamış ve Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara geçit verilmemiştir. O gece şehit düşen ve gazilik ile şereflenen kahramanlarımız, Milletimizin ve tüm mazlum halkların umudu ve gururu olmuştur. Şehitlerimizin Allah katında en yüksek mertebelerle ödüllendirildiğine inanıyorum.?
 
Şehitlerimizin değerli yakınlarının, şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanetler olduğunu ifade eden Vali Kamçı, ?Vatanımızın ve bayrağımızın savunulmasında yaralanan ve gazilikle şereflenen değerli vatandaşlarımız, sizlere olan minnet ve şükranlarımızı ödemek için, bıraktığınız emanete sahip çıkmanın gayreti içerisinde olduğumuzu bilmenizi isterim.? dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ali Nazım Uzun´da ? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını temsilen aranızda olmaktan duyduğum memnuniyetle, şahsım ve Bakanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi Bakanlık olarak şehit aileleri ve gazilerimizle her fırsatta bir araya geliyoruz. Şehit aileleri ve gazilerle bir arada durmak, onların taleplerini yerine getirmek bizim için onurdur. Şehitlerimizin hatırasını yaşatmaktan onur duyuyoruz. Onların bize emanet ettiği ailelerine hizmet etmekten gurur duyuyoruz.? diye konuştu.  
Program İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven tarafından yapılan dua ile sona erdi.
Vali Kamçı programın sonunda şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.