Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ŞEHİT AİLELERİNE EV VEREN TEK İL KAYSERİ

ŞEHİT AİLELERİNE EV VEREN TEK İL KAYSERİ

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ``Kayseri`de tüm şehit ailelerine ev verilmesi Türkiye`ye örnek oldu. Böyle yapan bir başka şehir çıkmadı" dedi.

 

 KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ``Kayseri`de tüm şehit ailelerine ev verilmesi Türkiye`ye örnek oldu. Böyle yapan bir başka şehir çıkmadı" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`yi ziyaret ettiler. Ali Yavuz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin şehit aileleri ve gazilere her zaman sahip çıktığını belirterek, Kayseri`nin bu alanda Türkiye`ye örnek olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Türkiye`de şehit ailelerine ev veren bir başka ilin çıkmadığını belirtti ve "Bizim yaptığımız dertlere derman olmaya çalışarak acıları biraz olsun hafifletmek" diye konuştu. Başkan Özhaseki`ye tüm şehit aileleri ve gazilerin selamını getirdiğini ifade eden Yavuz, "Kayseri, şehit aileleri ve gazilere yönelik hizmetlerde belediyecilik olarak Türkiye`ye örnek. Her zaman desteğimiz sizlerle. Kayseri`ye güzel şeyler yapılıyor. Gittiğimiz illerde Kayseri`den övgüyle bahsediliyor. Şehrimizden başka şehirlerde övgüyle bahsedilmesi bizi gururlandırıyor. Kayseri ile ne kadar övünsek azdır. Sizlere yaptıklarınız için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"ŞEHİT AİLELERİNE EV VEREN BİR BAŞKA İL ÇIKMADI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Kayseri`de tüm yaşayanlarla birliktelik ve muhabbet olduğunu ifade ederek "Gerek yerel yönetimler, gerek kamu kuruluşları, gerekse sivil toplum örgütleri kendi içinde barışık. Şehircilik olarak da iyi bir yerdeyiz. Birçok Anadolu şehri ile karşılaştırıldığında Kayseri ön planda. Şehitlerimiz ve gazilerimiz noktasında da Kayseri öncü oldu. Allah`tan en başta dileğimiz, hiç kimsenin burnunun kanamaması ve şehit gelmemesi. Ancak şehidimiz gelirse, insan olarak bize düşen geride kalanlara sahip çıkmak. Onlara sıkıntı hissettirmemek. Ocağa ateş düşünce senelerce kaynar o ateş. Ama en azından bizler gelip onların dertlerine derman olmaya çalışırsak acılarını hafifletiriz. Şükürler olsun bunu yapmaya çalışıyoruz. Kayseri`de tüm şehit ailelerine ev verilmesi Türkiye`ye örnek oldu. Böyle yapan bir başka şehir çıkmadı" dedi.

"KAYSERİ`DE YAPILANLAR GIPTAYLA TAKİP EDİLİYOR"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği`nin genel merkezinde ve şube başkanları toplantısında şehit aileleri ve gazilere yönelik Kayseri`de yapılan hizmetleri anlattıklarını da dile getiren Ali yavuz, başka illerden gelen dernek başkanları ve yöneticilerin gıpta ile dinlediklerini söyledi. Başka illerdeki şube başkanlarına Kayseri`de yapılanları örnek olarak gösterdiklerini ifade eden Yavuz, "Örnek hizmetlerin nasıl yapıldığını Büyükşehir Belediye Başkanımızdan sorabilirsiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Yavuz, şehit aileleri ve gazilerin ücretsiz ulaşımında da Kayseri`nin örnek bir şekilde ilk uygulamaya geçen il olduğunu kaydetti.