Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Şekerdağ, Türk-Alman Odaları Genel Kurulu'na katıldı

Şekerdağ, Türk-Alman Odaları Genel Kurulu

Almanya'da bugün 70 bine yakın Türk iş adamının çok farklı sektörlerde yer alarak Avrupa ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

Şekerdağ, Türk-Alman Odaları Genel Kurulu’na katıldı

 

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı ve 10. Kuruluş Yıldönümü Yemeği, AB Bakanı Volkan Bozkır, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Genel Kurul üyesi oda ve borsa başkanları ile Türk ve Alman hükümet temsilcileri ve iş adamlarının katılımıyla, Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkiye Büyükelçiliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Kurul üyesi olan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ da katıldı.

Almanya’da bugün 70 bine yakın Türk iş adamının çok farklı sektörlerde yer alarak Avrupa ekonomisine katkı sağladığını belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şekerdağ, “TOBB öncülüğünde kurulan ve bizlerin de Genel Kurul üyesi olarak görev yaptığımız Türk-Alman Odaları’nın 10. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdik. Toplantıya AB Bakanımız ile birlikte TOBB Başkan Yardımcımız ve Türk-Alman Odaları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri iştirak ederek, kuruluşun 10. Yıldönümü kutlamaları gerçekleştirildi. Toplantıda Türk-Alman Odaları’nın daha fazla işbirliği ve bilgi paylaşımı üzerine vurgu yapılarak ilişkilerin geliştirilmesi değerlendirildi. Yapmış olduğum ikili görüşmelerle de Odamız ve Almanya Odalar Birliği arasında karşılıklı işbirliği ve müşterek projeler değerlendirildi. Özellikle AB Projeleri kapsamında çalışan ve işverenlerin uyumları konularında farkındalık yaratma konularında mutabakat sağladık. Halen devam eden KUAYP projemiz ile birlikte önümüzdeki süreç içerisinde bu işbirliklerinin daha fazla artırılması hususunda müşterek proje uygulama konularında önemli adımlar attık” dedi.

 

Budak’tan haksız vize çağrısı

 

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Almanya arasındaki beşeri bağların tarihi bir geçmişi olduğunu ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın 10 yıldır iki ülke arasında bir köprü görevi yürüttüğünü vurguladı. Budak, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğinin önemine ve Türk işadamlarının karşılaştığı haksız vize uygulamalarına da değindi.

Almanya’nın AB İşlerinden Sorumlu Bakanı Michael Roth`un daveti üzerine Berlin’de bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD-IHK) 10. yıldönümü vesilesiyle Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Gecede bir konuşma yapan Bozkır AB Bakanlığını üstlendiği zaman herkesin çok zor bir görev üstlendiğini söylediğini ifade ederek, şunları söyledi: “Özellikle de Brüksel’e gittiğimde Genişleme Komiseri Stefan Füle dedi ki ‘Normal olarak biz siyasilere 100 gün tanırız ama sana 10 gün bile tanıyamayız.’ Onun için beklenti çok fazla” dedi.

 Almanya`da Türklere karşı oluşan yanlış kanaati de değerlendiren Bozkır, “Maalesef Almanya’da yanlış bir kanaat oluşmuş vaziyette. Bu yanlış kanaati gidermenin yolu da burada kendisini Almanya’da geçici olarak hissetmeyen, yıllardır burada çalışmış ailelerin çocuklarının nasıl Almanya’ya entegre olduğunu ve entegre olma sayesinde de bu dostluğa ne kadar çok hizmet ettiklerini ve aynı zamanda da kültürlerini koruduklarını görmek çok mutlu etti hepimizi” şeklinde konuştu.