Bugün, 19 Mart 2024 Salı

SERVİS SÜRÜCÜLERİ BELEDİYE BİNASINDA

SERVİS SÜRÜCÜLERİ BELEDİYE BİNASINDA

Kayseri´de fabrikalar personel taşıtan bazı ´P´ plaka sahibi 100´e yakın servis sürücüsü büyük ölçekli üretim ve istihdam sağlayan bazı firmaların Büyükşehir Belediyesi´nden personel taşımacılığı yapmak için plaka talebinde bulunmaları üzerine, bu durumda

Kayseri´de fabrikalar personel taşıtan bazı ´P´ plaka sahibi 100´e yakın servis sürücüsü büyük ölçekli üretim ve istihdam sağlayan bazı firmaların Büyükşehir Belediyesi´nden personel taşımacılığı yapmak için plaka talebinde bulunmaları üzerine, bu durumdan olumsuz etkilenecekleri sebebiyle belediye binasına geldi.
Büyük ölçekli üretim ve istihdam sağlayan bazı firmaların Büyükşehir Belediyesi´nden personel taşımacılığı yapmak için plaka talebinde bulunmaları üzerine, bu durumdan olumsuz etkileneceklerini belirten servis işletmecileri servisleri ile Büyükşehir Belediyesine geldi. Belediye Başkanı ile görüşmek isteyen 100 servis sürüsü başkanlık katına çıkmak istedi. Zabıta ekipleri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın Akıllı Şehircilik Çalıştayında bulunduğunu ifade ederek servis sürücülerini başkanlık katına almadı. Zaman zaman gerginlik yaşandığı belediye binasına çok sayıda polis ekibi gönderildi.  Belediye Binasına gelen servis sürücüleri ikna edilerek toplantı yapılmak üzere Meclis toplan salonuna alındı. Burada konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan da bugüne kadar hiçbir esnafı mağdur etmediklerini, bundan sonra da etmeyeceklerini söyledi.
Toplantıda konuşan Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, personel taşımacılığında yaşadıkları üç sıkıntıyı dile getirdi. Yavuz Ay, özel izin belgeli araçlar, korsan taşımacılık ve bazı firmaların plaka almak istemelerinden kaynaklı sıkıntıları olduğunu belirtti. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı belediye binasında servis sürücüleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ile görüştükten sonra olaysız şekilde dağıldı.