Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

?SEVGİNİN VE MERHAMETİN OLMADIĞI YERDE AİLE YUVASINDAN BAHSEDEMEYİZ?

?SEVGİNİN VE MERHAMETİN OLMADIĞI YERDE AİLE YUVASINDAN BAHSEDEMEYİZ?

Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Kocasinan İlçe Müftülüğü´nün ortaklaşa gerçekleştirdiği ?Aile İçi İletişim Rehberliği Eğiticilerin Eğitimi Semineri? projesi 02.05.2016 Pazartesi günü saat 14.00´de Kocasinan İlçe Müftülüğü konfer

 

 

Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Kocasinan İlçe Müftülüğü´nün ortaklaşa gerçekleştirdiği ?Aile İçi İletişim Rehberliği Eğiticilerin Eğitimi Semineri? projesi 02.05.2016 Pazartesi günü saat 14.00´de Kocasinan İlçe Müftülüğü konferans salonunda başladı.

 

Seminere İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Salih Sezik, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Cansever Dokuz, 52 Kur´an kursu öğreticisi, 44 imam-hatip olmak üzere toplam 96 personel katıldı.

 

Seminerin açılış konuşmasını Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya yaptı. Daha sonra projenin amacını anlatan İl Müftüsü Şahin Güven; ?Projenin amacı birinci aşamada, görevleri gereği üslendikleri misyon sebebiyle, gerek cemaatten, gerekse Kur´an kurslarına devam eden kursiyerlerimizden kendilerine yöneltilen ciddi aile soru ve sorunlarına muhatap olan personelimizde, görev yaptıkları bölgede yaşanan aile sorunları ve bunların çözümüne nasıl katkıda bulunabilecekleri konusunda bilinç oluşturabilmektir. Bu bağlamda özellikle nikâh ve talak gibi aileyi yakından ilgilendiren ve dini hassasiyet gerektiren konulardaki mevcut bilgilerini, ilimiz bünyesinde otorite ilim adamlarımız ile birlikte büromuza yöneltilen sorular üzerinden yeniden okumalarını sağlamayı amaçladık. Bu yüzden projemizin ağırlıklı bölümü ?Ahvâl-i Şahsiyye? dediğimiz İslam Aile Hukukuna ayrılmıştır. Bu bölüm, dünyada ve bölgemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel değişim sonucunda riskler ve yeni sorun alanları ile karşı karşıya kalan ailenin bu yeni sorunlarına çözüm sunabilecek ? Aile İçi İletişim?, ?Ailede Din Eğitimi?, ?Büromuza Gelen Sorular Üzerinden Sorun Çözme Yöntemleri? vb. seminerlerle desteklenmiştir. Şüphesiz ki, biz bu projeyle sahasında uzman, kendilerine yöneltilecek her aile sorununa rehberlik yapabilecek din görevlileri yetiştirmeyi amaçlamadık. Amacımız, sadece görevleri gereği kaçınılmaz bir şekilde bu sorulara muhatap olan personelimizde, bu konuda taşıdıkları mesuliyet ve daha sonrasında yapacakları ve yapmaları gerektiğine inandıkları yeni çalışmalar için bir başlangıç oluşturmaktır. Projenin ikinci amacı ise, böyle bir bilinç oluşturan personelimizin gönüllülük esası çerçevesinde İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun çalışmalarında destek sağlamak ve ilimizin bir aile haritasını çıkarmamıza yardımcı olmalarını sağlamaktır.? dedi.