Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SEYRANİ ZİRAAT FAKÜLTESİNDEN 134 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

SEYRANİ ZİRAAT FAKÜLTESİNDEN 134 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 134 öğrenci mezun oldu.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 134 öğrenci mezun oldu.

15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, mezun öğrencilerin kendilerine, ailelerine ve ülkelerine karşı sorumlu olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Arslan, ?Sevgili veliler, evlatlarınız sizlerden aldıkları güç, azim ve kararlılıkla çalışıp bu unvana eriştiler. Herkesin huzurunda hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Değerli hocalarımız bu şeref tablosunun en büyük mimarı sizsiniz. Üniversitemize geldikleri günden beri dantel gibi işlediğiniz öğrencilerimizi iş ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirdiniz. Onlara sadece mesleki bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, paylaşmayı ve dayanışmayı öğrettiniz. Genç mühendislerimizin bundan sonraki başarıları hepimizi onurlandıracaktır. Sevgili öğrencilerimiz eğitim hayatınızı başarıyla tamamladınız. Bugün her biriniz artık kendiniz, aileniz ve ülkenize karşı sorumlu genç mühendislersiniz. İnanıyoruz ki! Yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş bilgilerle kariyer basamaklarını kısa zamanda hızla tırmanacaksınız? dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ise konuşmasında, sürekli artan gıda ihtiyaçlarının karşılanmasında artık alışılmış tarım yöntemlerinin yeterli olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Apalak, ?Bilim insanları arkeolojik kazılara dayanarak insanlık tarihinin 15 bin senelik bir geçmişi olduğunu belirmişlerdir. Tabi en ilkel hayattan günümüzdeki en modern hayata kadar geçen süre içerisinde insanoğlu sürekli olarak gıda talebini karşılayabilmek için tarımla uğraşmıştır. Böyle olunca tarım eğitimi özellikle en eski mesleki eğitim olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla günümüz şartlarına baktığımızda tarımın yapılabilmesi için öncelikle gerekli olan temel ilkeler toprak, su ve elverişli bir iklimdir. Maalesef toprak ve su kaynaklarını artıramıyoruz. Bu kaynakları muhafaza etmemiz gerekiyor. Sürekli artan gıda ihtiyaçlarını karşılamada artık alışılmış tarım yöntemleri yeterli olmamaktadır. Hatta mekanizasyon ve 1980´li´yıllarda ortaya çıkan biyoteknoloji araştırmaları, genetik araştırmaları bile hala bu talebi karşılamada zorlanmaktadır? diye konuştu.

Mezuniyet töreni mezun öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatmasının ardından son buldu.