Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SEYRANİ ZİRAAT FAKÜLTESİNDEN KAYSERİ ŞEKER PANDOĞA  ÇİFTLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM

SEYRANİ ZİRAAT FAKÜLTESİNDEN KAYSERİ ŞEKER PANDOĞA  ÇİFTLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM

Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesinin Tarla bitkileri, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri ve Zootekni Bölümlerinde okuyan 130  öğrenci, Kayseri Şeker ile Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma Merkezi ERÜTAM arasında yapılan ortak arazi ıslah çalış

 

Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesinin Tarla bitkileri, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri ve Zootekni Bölümlerinde okuyan 130  öğrenci, Kayseri Şeker ile Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma Merkezi ERÜTAM arasında yapılan ortak arazi ıslah çalışmalarında kapsamında  uygulamalı ekim yapılan arazide  uygulamalı ekim ve çeşitli incelemelerde bulundular.

Seyrani Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.İsmail Ülger gözetiminde uygulamalı eğitim çalışmasına katılan öğrencilere, tıbbi aromatik bitkiler, arpa,  tirtikale, yonca, korunga bitkilerinin ekim uygulaması ve toprak ıslahı hakkında Pandoğa tesislerinde Kayseri Şeker Fabrikası tarımsal üretim ve araştırma müdürü  Ziraat Mühendisi Zekeriya Güney ve diğer  yetkililer tarafından bilgi verildi.

Ayrıca; Kayseri şeker iştiraklerinden olan Pandoğa Gebe Düve ve Süt Üretim tesisi  de incelemelerde de  bulunan öğrencilere tesislerdeki süt ve besi inekleri yanısıra  soğuk iklime dayanıklı Norveç, İsveç, Danimarka ülkelerinde süt inekçiliğinde yoğunlukla tercih edilen Avrupa Kırmızısı  sığırlar hakkında da bilgiler verildi.

Öte yandan Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Şeker arasında yapılan sözleşme gereğince   yıl içerisinde öğrencilerin uygulama arazisinde arazi ıslah çalışmaları, toprak analizi, hububat ve kaba yem  ekimi ,ilaçla mücadelesi ve hasat  dönemlerinde uygulamalı eğitimlerini yürütmekte oldukları belirtildi.

Kayseri Şeker ile Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Merkezinin ortaklaşa yürüttüğü projeler kapsamında Islah edilen araziye ekilen Yonca, Arpa, Macar Fiği, Triticale, Yulaf, Aspir, Yem Bezelyesi, Caramba ekimi yapılarak hem  üniversitenin kullanımına sunulmakta hem de  Kayseri Şeker´in iştiraklerinden olan İncesu yavaş mevkiinde kurulan Pandoğa Gebe Düve ve Süt Üretim tesisindeki büyükbaş hayvan sürüsünün kaba yem ihtiyacının karşılanmakta olduğu belirtildi.