Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SEYRANİ ÜNİVERSİTESİ'NE BİR ADIM DAHA

SEYRANİ ÜNİVERSİTESİ

Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsüne bir eğitim bloğu da Aksu Ailesinden.

 

Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsüne bir eğitim bloğu da Aksu Ailesinden. 

Aksu Ailesi tarafından yapılacak olan beşinci eğitim bloğunun protokol töreni Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un öncülüğünde gerçekleşti. Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Belediye Meclis Üyeleri, Seyrani Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Üyeleri, İstanbul Develi Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sami Dedeoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yetkilileri, Develi Basını ve Aksu ailesi adına hayırseverler Muzaffer ve Mustafa Aksu'nun katıldığı protokol töreni coşku ve heyecanla yapıldı. 

Rektör Keleştemur, “Develi Üniversite olma yolunda çok heyecanlı ve istekli, Kasım ayında temelini attığımız dördüncü eğitim bloğundan çok kısa bir süre sonra beşinci eğitim bloğunun protokolünü imzalamış bulunuyoruz. Bu hem Develi'nin hem de ülkenin gelişmişliğine çok önemli bir katkı sağlayacağı inancındayım” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Başkan Cabbar ise “Bizler Develimize bir Üniversite kazandırmak için her şeyimizle bir seferberlik başlatmış durumdayız. Burada bulunan Develili kardeşlerim her ne kadar farklı düşünce dünyasına sahip olsa da söz konusu Seyrani Üniversitesi olduğu zaman bütün ayrılıklar biter ve ortak paydada buluşabiliriz. Bizi izlemeye devam edin çünkü çok kısa bir süre sonra da altıncı ve yedinci eğitim bloklarımızın da protokollerini yapıp inşa çalışmaları çok kısa bir süre sonra başlayacaktır” mesajını verdi. Develili diğer katılımcılar da bu hususta ne kadar istekli olduklarına dair mesajlar verdiler.  

Rektörlük binasında imzalanan protokol merasiminden sonra Başkan Cabbar ve beraberindeki heyet Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret ettiler. Vali Düzgün tüm misafirlerle tek tek tanışma nezaketi göstermesinin ardından Başkan Cabbar “Sayın Valim sizin yanınıza gelmeden önce Rektörümüz Fahrettin Keleştemurla Kampüsümüze kazandıracağımız beşinci eğitim bloğunun protokolünü imzaladık. Sizler de takdir edersiniz ki bizler Develi olarak İlçemize en kısa sürede bir üniversite kazandırma gayreti içerisindeyiz” bilgisini verdi. Vali Düzgün Develi'nin eğitim hayatına böylesi önemli bir hizmet yapacakları için hayırseverler Muzaffer ve Mustafa Aksu'ya teşekkürlerini ilettikten sonra “Türkiye standartlarında bir üniversitenin optimum nüfus oranı 35 bin civarıdır. Bu anlamda Erciyes Üniversitesi ciddi bir doygunluğa ulaşmış hatta nüfusu fazla gelmeye başlamıştır. Sizler teknik alt yapıyı hazırladığınız zaman  Develi'nin Seyrani Üniversitesi'ne kazanmaması için bir sebep göremiyorum. Böyle güzel uğraşlar içerisinde olduğunuz için hepinizi tebrik ediyor kolaylıklar diliyorum” diyerek çalışmalardan övgüyle bahsetti.