Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

SİLAHLI ÇATIŞMA SANIKLARINA CEZA YAĞDI

SİLAHLI ÇATIŞMA SANIKLARINA CEZA YAĞDI

Kocasinan İlçesi Yavuzlar Mahallesi Karadeniz Caddesi`nde 31 Mart 2013 günü meydana gelen olayda, aralarında daha önceden husumet bulunan Gökhan Erol ile Köksal Kartal, otomobilleriyle seyir halindeyken caddede karşılaşınca tartışmaya başladı.

 Kocasinan İlçesi Yavuzlar Mahallesi Karadeniz Caddesi`nde 31 Mart 2013 günü meydana gelen olayda, aralarında daha önceden husumet bulunan Gökhan Erol ile Köksal Kartal, otomobilleriyle seyir halindeyken caddede karşılaşınca tartışmaya başladı. Büyüyen tartışma sonucu silah ve av tüfekleri ile çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında çatışma çıktı. Kısa sürede sonuçlanan çatışmada Gökhan Erol olay yerinde, Köksal Kartal ise kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi?nde yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Eyüp Çöllü, İsmail Yüksel, Orhan Tayyar, Yusuf Kartal, polis ekipleri tarafından yakalandı ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya karıştıkları iddia edilen Demani Kartal, Kenan Kartal ve Mustafa Kartal hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. 
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde bu gün görülen davanın son duruşmasında, çatışmada ölen 31 yaşındaki Gökhan Erol`un şikayetçi olan babası Adem Erol, ölen Köksal Kartal?ın eşi Nilüfer Kartal, tutuklu sanıklar Eyüp Çöllü, İsmail Yüksel, Orhan Tayyar ve Yusuf Kartal hazır bulundu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda tutuklu sanıklardan Orhan Tayyar`a,  `kasten adam öldürme` suçundan 25 yıl, ayrıca Eyüp Çöllü?ye yönelik `adam öldürmeye teşebbüs` suçundan 11 yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapiscezası verdi. Sanık İsmail Yüksel`e `kasten adam öldürme` suçundan 25 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanık Eyüp Çöllü`yü de, öldürülen Köksal Kartal`a yönelik `adam öldürmeye azmettirme` suçundan 15 yıl hapse mahkum etti. Olaya karışan Demani, Kenan ve Mustafa Kartal`a 10?ar yıl hapis cezası veren mahkeme, bu sanıkların yakalama kararı ile tutuklanmalarına karar verdi. Ayrıca sanık Yusuf Kartal hakkında `mala zarar verme` suçundan 2 bin TL adlipara cezasına çarptırdı.