Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

ŞİLİ VE ALMAN İŞADAMLARI ZİRVESİ ERCİYES´TE YAPILACAK

ŞİLİ VE ALMAN İŞADAMLARI ZİRVESİ ERCİYES´TE YAPILACAK

Ekonomi Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Şili İşadamları Zirvesi ve Alman İş Konseyi toplantısının Kayseri´de Erciyes Dağı´nda düzenleceğini açıklad

      Ekonomi Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Şili İşadamları Zirvesi ve  Alman İş Konseyi toplantısının Kayseri´de Erciyes Dağı´nda düzenleceğini açıkladı. Sanayicilerin bu dönemde nakliyesi daha düşük ama getirisi ve katma değeri  yüksek ürünler üretmesini arzuladıklarını belirten Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 19 Şubat´ta Erciyes Dağı´nda GürcistanAzerbaycan ve Türkiye´nin üçlü zirve, ticaret yapılmasının planlandığını söyledi.

      Elitaş, şöyle dedi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir programı nedeniyle bu zirveyi erteledik. Buna karşın, Şili, işadamları zirvesini ve Türkiye- Almanya İş Konseyi Toplantısı´nı Kayseri´de yapacağız. İki önemli ticari zirveyi de Erciyes´te yapmaya karar verdik. Bizim gözbebeğimiz Erciyes´i dünyaya tanıtmamız gerekiyor." Rusya-Türkiye ekonomik ilişkilerinin bozulmasının ardından, Türkiye´nin çevresindeki ülkelerle ekonomik bağlarını daha da güçlendirmesinin yanı sıra yeni pazarlar arayışı içinde bulunduğuna da dikkati çeken Bakan Elitaş, şöyle devam etti: "İran´a uygulanan izalosyon ve ambargo kaldırıldı.

      En yakın zamanda İran´a da bir ziyaretimiz olacak. Her iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye´nin etrafında ticaretini genişletebileceği 56 ülke var. Ruysa-Türkiye ekonomik ilişkilerine gelince,Ticaret, kurallarına göre yapılır. Ticarete duygusal düşünceler karıştırılmamalıdır. Askeri konuları, o konudaki askeri yetkililer yapar, siyasi konuları siyasetçiler yapar, ticareti de ticaret erbabı yapar. Ticari ilişkilere, diğer konuları karıştırmamak gerekir."