Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

"ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI" KAMPANYASI TIRLARI YOLA ÇIKTI

Diyanet Vakfı ve Kayseri İl Müftülüğü öncülüğünde ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı? kampanyası kapsamında toplanan yardımları taşıyan 38 tırlık konvoy törenle uğurlandı.

Diyanet Vakfı ve Kayseri İl Müftülüğü öncülüğünde ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı? kampanyası kapsamında toplanan yardımları taşıyan 38 tırlık konvoy törenle uğurlandı.
 
Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, Yaşar Karayel, Sami Dedeoğlu, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Şahin Güven  ve vatandaşlar katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Diyanet´in, en güvenilir kurumlarınızın arasında olduğunu ifade ederek, yapılacak yardımlarında Diyanetin kuruluşlarına yapılması doğru olacağına inandığını belirtti.
 
?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı? kampanyası adı altında İli Müftülüğü önderliğinde, İl Diyanet Vakfı şubesi ve ilçe müftülüklerinin katkılarıyla yapılan yardım kampanyasının çok başarılı olduğunu dile getiren Kayseri Valisi Süleyman Kamçı,  İl Müftülüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ederek "En büyük teşekkürü de Kayseri´de hayırseverliği ile bilinen işadamlarımız ve hemşerilerime ediyorum. Bu yardımlar Halep başta olmak üzere ihtiyacı olan komşularımıza ulaştırılacaktır. Bu gün yola çıkanlarla beraber son bir yıl içinde yüze yakın tır la bir milyon altı yüz bin lira değerinde kuru gıda, yağ, un ve mutfak eşyasını göndermiş olacağız." diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven´in yaptırdığı dua sonrası içerisinde gıda malzemeleri bulunan ve  1 milyon 600 bin TL tutarlı 38 TIR dolusu yardım, Suriye sınırına gönderildi