Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SİVAS´TA ANNE İLE 3 KIZI KAYIP

SİVAS´TA ANNE İLE 3 KIZI KAYIP

Sivas´ta yaşayan 46 yaşındaki Melek Can ile kızları 30 yaşındaki Saniye Yurt, 22 yaşındaki Sibel Karaoğlan ve 12 yaşındaki İremnur Yurt 5 gün önce ortadan kayboldu.

Sivas´ta yaşayan 46 yaşındaki Melek Can ile kızları 30 yaşındaki Saniye Yurt, 22 yaşındaki Sibel Karaoğlan ve 12 yaşındaki İremnur Yurt 5 gün önce ortadan kayboldu.

Kent merkezindeki Fatih Mahallesi´nde oğlu Serkan Yurt ve gelini Aysel Yurt ile birlikte yaşayan Melek Can ile kızları Sibel Karaoğlan, Saniye ve İremnur Yurt´tan 1 Aralık´tan bu yana haber alınamıyor. Bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan Saniye Yurt´un, iddiaya göre iş arkadaşının kızı olarak bilinen "Yasemin" isimli bir genç kadın, yanında ağabeyi "Salih" olarak tanıttığı 1 erkekle birlikte 1 Aralık gecesi evlerine ziyarete geldi. Bu ziyaretin ardından ertesi sabah Melek Can ve 3 kızı ortadan kayboldu. Anne ve kızlarıyla birlikte yaşayan gelinleri Aysel Yurt, ailenin geri dönmemesi üzerine Balıkesir´de çalışan eşini arayarak durumu anlattı. Yapılan tüm aramalara rağmen anne ve 3 kızına ulaşılamadı. Polise kayıp başvurusunda bulunuldu.

1 Aralık gecesi eve gelen misafirleri kendisinin de gördüğünü söyleyen Aysel Yurt, "Bundan 5 gün önce görümcem Saniye´nin iş yerinden bir arkadaşının kızı ve yanında da kendisini abisi diye tanıtan bir erkek misafir olarak bize geldiler. Gece 02.00´a kadar sohbet edildi. Benim uykum gelince odama geçip uyudum. Sabah kalktığımda evde kimse yoktu. Bir süre bekledikten sonra korktum. Eşim Balıkesir´de inşaatta çalışıyordu. Eşimi aradım. Eşim Balıkesir´den geldikten sonra polise haber verdik. 5 gün oldu hala haber alamıyoruz."

IŞİD ŞÜPHESİ

Melek Can´ın oğlu Serkan Yurt ise, annesi ve kız kardeşlerinin can güvenliklerinden endişe ettiklerini belirterek, "Eşimin beni arayıp annemin ve kız kardeşlerimin eve gelen misafirlerle birlikte gece evden ayrıldığını ve kayıp olduklarını söyledi. Ben hemen Sivas´a geldim. Bir süre bekledik gelirler diye ama gelmediler. 5 gün oldu kendilerinden haber alamıyoruz. Günümüzde terör olayları çoğaldığı için IŞİD´e gitmiş olabileceklerinden şüpheleniyorum. Ben ailemin can güvenliğinin tehlikede olmasından korkuyorum" dedi.

Serkan Yurt olay günü eve gelen kişileri araştırdıklarını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Yurt, annesi ve kardeşlerini eve gelen kadın ve erkeğin götürdüğünden şüphelendiklerini dile getirdi.

Kayıp anne ve kızlarını bulmak için polis araştırma başlattı.