Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SİVAS´TA İSTİKLAL MARŞI´NIN KABULÜNE TİYATROLU KUTLAMA

SİVAS´TA İSTİKLAL MARŞI´NIN KABULÜNE TİYATROLU KUTLAMA

İstiklal Marşı´nın kabulünün 95´inci yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı.

İstiklal Marşı´nın kabulünün 95´inci yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı.

Prof. Dr. Necati Erşen Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen programa Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan vekili Ahmet Özaydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Bizim tarihimize damgasını vuran büyük şair hiç süphesiz Mehmet Akif Ersoy´dur. Fikirleriyle edebiyat ve kültür dünyamızı zenginleştiren manevi dünyası ile Türk milletine hatta tüm dünyaya örnek olan milli şairimizin hayatını, düşüncelerini ve edebiyatımızdaki yerini canlı tutmak, özellikle genç nesillere tanıtmak bizim yegane görevlerimiz arasındadır. Mehmet Akif Ersoy kaleminde şiirlerini yazarken, gönlüyle, kalbiyle ve mücadelesiyle destan yazan bir şairdir. O sadece milli bir şair değil, bir mütefekkir bir gönül insanıdır. Mehmet Akif Ersoy son devrin, vatan sevdalılarından olup, şiirleriyle yazılarıyla, konuşmalarıyla, milli mücadelenin manevi ateşleyicilerinden bir hatip, sancılı bir dönemin edebiyatında parlayan bir yıldızdır" dedi.

Programda daha sonra Prof. Dr. Necati Erşen Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "İstiklal Marşı´nın Yazım Günleri" adlı tiyatro oyunu sergilendi. 9 yaşındaki Şevval Yaren Koç´un okuduğu İstiklal Marşı ise dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Programda ayrıca İstiklal Marşı´nı güzel okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi