Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

SİYASETTE ŞEFFAF FİNANS UYARISI

SİYASETTE ŞEFFAF FİNANS UYARISI

AK Parti yönetimi, 7 Haziran`da yapılacak seçimler için aday adayı olanKayseri Milletvekili Prof.Dr. Pelin Gündeş Bakır'a, yeni döneme dair aday listesinde yer vermedi.

AK Parti yönetimi, 7 Haziran`da yapılacak seçimler için aday adayı olanKayseri Milletvekili Prof.Dr. Pelin Gündeş Bakır'a, yeni döneme dair aday listesinde yer vermedi. Bu konuda sessizliği ile dikkat çeken Bakır, Twitterhesabından atama, yükseltme ve terfilerde liyakatın önemine dikkat çekti. Bakır, siyaset finansmanın da da şeffaflığa dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı: 
"Dünün ekonomisini değil, geleceğin ekonomisini inşa etmek zorundayız. Bunun da tek yolu bilim, teknoloji ve eğitimden geçiyor. Kamu reformu yapmak zorundayız. Atama, yükseltme ve terfilerde liyakat tek ölçümüz olmalı. Başarılı insanların önünü kesen değil, tam tersi onların önünü açan bir politik sisteme gitmek zorundayız. Politik sistemimizde reform yapmamız şart. Siyasetin finansmanını şeffaflaştırmalıyız. Aileyi güçlendirmemiz şart, bunun da yolu kadınların güçlendirilmesinden geçiyor."