Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

SLOVEN ELÇİ´DEN KAYSERİ´YE KARDEŞLİK TEKLİFİ

SLOVEN ELÇİ´DEN KAYSERİ´YE KARDEŞLİK TEKLİFİ

Son bir ayda ikinci kez Kayseri´ye gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Büyükelçi Jazbec, bunun aynı zamanda son resmi ziyareti olduğunu bildirdi. Jazbec, 4 yıllık görev süresinin sona erdiğini ve gelecek ay ülkesine döneceğini hatırlatırken şöyle kon

Son bir ayda ikinci kez Kayseri´ye gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Büyükelçi Jazbec, bunun aynı zamanda son resmi ziyareti olduğunu bildirdi. Jazbec, 4 yıllık görev süresinin sona erdiğini ve gelecek ay ülkesine döneceğini hatırlatırken şöyle konuştu:
"Son 1 ayda ikinci kez Kayseri´deyim ve bundan dolayı mutluyum. Kayseri ile bizim ülkemizdeki Maribor şehrinin ´Kardeş olmasını´ arzu ediyoruz. Maribor da tıpkı Kayseri gibi ülkemizin sanayi ve ticaret şehri. Ayrıca, Erciyes gibi kayak merkezi olan bir dağa sahip. Birçok yönüyle Kayseri ile uyum sağlayan bir şehir. Bu iki şehirin ´Kardeş Şehir´ olması iki ülke ve şehir için çok yararlı olacaktır" dedi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaretten memnun olduğunu, Maribor kentini gördükten sonra hangi alanlarda işbirliğine gidilebileceğine dair bir kanaate varabileceklerini anlatırken, "Erciyes ile oradaki kayak merkezi işbirliği açısından somut bir dayanak olabilir. Ayrıca ekonomik açıdan neler yapılabilir onu da birlikte değerlendiririz. Belediyeler arasında altyapı, ulaşım gibi konularda işbirliği imkanları aranabilir. Her alanda işbirliğine hazırız. Kendisine bundan sonraki görevinde de başarılar diliyorum" diye konuştu.
Büyükelçi Jazbec, ziyarette günün anısına Başkan Çelik´e kendi yazdığı ve Türkçe´ye ´Belgrad´da Bir Slovenyalı´ adıyla çevrilen kitabını imzalayarak hediye etti.