Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SNOWBOARD DÜNYA KUPASI FİNALİ ERCİYES´TE YAPILDI

SNOWBOARD DÜNYA KUPASI FİNALİ ERCİYES´TE YAPILDI

Uluslararasi Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Paralel Büyük Slalom Dünya Kupası Finali Erciyes dağında yoğun tipi ve sis altında yapıldı.

Uluslararasi Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Paralel Büyük Slalom Dünya Kupası Finali Erciyes dağında yoğun tipi ve sis altında yapıldı. Kadınlarda Çek Cumhuriyetinden Ester Ledescka, erkeklerde ise Rusya´dan Andrey Sabolev birinciliği elde etti.

Türkiye Kayak Federasyonu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.´nin ev sahipliğinde gerçekleşen Snowboard Büyük Slalom Dünya Kupası Finali´nde 90 snowboardcu yarıştı. Sis ve tipi nedeniyle aksayan ve zaman zaman görüş mesafesi 5 metreye kadar düşen yarışmada kadınlar ve erkeklerde dereceye giren sporculara ödüllerini madalya ve ödüllerini Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar tarafından verildi. Sabah 10.00´da başlayan yarışmalar, olumsuz hava koşulları nedeniyle planlanandan daha uzun sürede tamamlanabildi.

 
 

Tipi ve sisin görüş mesafesini 5 metreye kadar düşürmesi nedeniyle 13.00 de başlaması planlanan final yarışları 14.30´da başladı.

Daha önce final yarışmalarını izleyecekleri duyurulan bakanlar ve protokol müsabakaları bir otelde dev ekrandan takip etti. Sis nedeniyle sadece ödül törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, organizasyonun başarıyla gerçekleştirilmesi nedeniyle federasyon temsilcilerine ve yarışmaya katılan sporculara teşekkür etti.

Ödül törenin ardından sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren bakan Mahir Ünal, arabayla, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise jet ski ile ayrıldı. 22 ülkeden 90 sporcunun katıldığı şampiyonada elde edilen dereceler şöyle paylaşıldı:

KADINLAR: 1- Ester Ledecka (Çek Cumhuriyeti), 2- E.Tude Gesheva (Rusya),3- Marian Krenier (Avusturya)

ERKEKLER: 1- Andrey Sobolev (Rusya), 2- Radoslav Yankov (Bulgaristan), 3- A.Prommgger (Avusturya)