Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA DAĞITILDI

SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA DAĞITILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi spor Etkinlikleri A.Ş. tarafından etkisini hissettiren soğuk havalarda sokak hayvanlarının aç kalmaması için vatandaşlara ücretsiz mama dağıtıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi spor Etkinlikleri A.Ş. tarafından etkisini hissettiren soğuk havalarda sokak hayvanlarının aç kalmaması için vatandaşlara ücretsiz mama dağıtıldı.
Kayseri'de 4 gündür etkisini hissettiren soğuk hava ile beraber sokak hayvanları da zor günler geçiriyor. Sokakta yaşayan hayvanların soğuk havalarda aç kalmaması için Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. tarafından sokak hayvanlarına verilmek için vatandaşlara mama dağıtıldı. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel, "Kayseri Büyükşehir belediyesi olarak özellikle soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının ilimizde ve bölgemizde en azından hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlamak ve aç kalmalarını önlemek amacıyla vatandaşlarımızda bir farkındalık yaratabilmek adına 
bugünamaca uygun olduğunu düşündüğümüz bir etkinlik düzenledik. Şehir meydanında evlerine gitmekte olan vatandaşlarımıza önceden hazırladığımız 200 gramlık kedi ve köpek mamalarını ücretsiz olarak dağıtıyoruz” dedi.
Vatandaşlardan mamaları semtlerdeki, caddelerdeki sahipsiz sokak hayvanlarına vermelerini istediklerini belirten Üstünel, "Yoğun bir talep var, bu da bizim açımızdan son derece sevindirici bir durum. Kışın gelmesiyle beraber sahipsiz sokak hayvanları yaz aylarına göre yaşamlarını daha zor sürdürmektedir. 444 28 90 numaralı hayvan ihbar hattımız ihtiyaç sahibi yaralı bakıma muhtaç hayvanların tedavilerinin yapılmasında önemli bir işlev üstlenmektedir. Kışla birlikte özellikle kediler araçların sıcak olan motor kabinlerinde barınıyorlar. Sabahları araç sahipleri araçlarını çalıştırmadan önce mutlaka arabalarının kaputlarına vurmak suretiyle hayvanların uyarılmasını sağlamalıdırlar" ifadelerini kullandı.