Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

SOSYAL MEDYA VE BİLİŞİM SUÇLARININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK EĞİTİM

SOSYAL MEDYA VE BİLİŞİM SUÇLARININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK EĞİTİM

Kayseri Valiliği´nce, vali Orhan Düzgün´ün talimatları doğrultusunda Sosyal Medyanın Kullanımı ve Bilişim Suçlarının Önlenmesine yönelik hazırlanan ?Eğiticilerin Eğitimleri? projesi kapsamında öğretmenler başta olmak üzere kamu personeline eğitimler veril

Kayseri Valiliği´nce, vali Orhan Düzgün´ün talimatları doğrultusunda Sosyal Medyanın Kullanımı ve Bilişim Suçlarının Önlenmesine yönelik hazırlanan ?Eğiticilerin Eğitimleri? projesi kapsamında öğretmenler başta olmak üzere kamu personeline eğitimler verilmeye başlandı.
 
Valilik Konferans Salonu´nda verilecek eğitim programı, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, ilgili daire müdürleri ile merkez ve ilçe okullarında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) ile Bilişim dalında eğitim veren öğretmenlerin yanı sıra Müftülük ve belediye başkanlıklarının ilgili personelinin katılımı ile başladı.
 
Vali Yardımcısı Azcan, İlimizde özellikle gençler tarafından sosyal medyanın etkin kullanılması ve gençlerin bu yönde doğru bilinçlendirilmesinin sağlanması amacıyla proje hazırladıklarını belirterek, verilecek eğitimlerle ilk olarak öğretmenlerin konuyla ilgili daha fazla bilinçlenmesinin amaçlandığını ifade etti.
 
Konunun uzmanları tarafından verilecek eğitimlerin önemli olduğunu anımsatan Vali Yardımcısı Azcan, öğretmenlerin bilinçlendirilmesi ile birlikte merkez ve ilçelerde eğitim gören öğrencilere de bu konuların anlatılacağını ve zaman içerisinde doğru sonuçlar alacaklarına inandığını belirtti.
 
4 ? 6 Mayıs 2016 tarihleri arsında 3 gün sürecek eğitimin ilk gününde Yrd. Doç Dr. Fatih Birtek ?Sosyal Medyanın Cezai ve Hukuki Sorumlulukları? konusunda eğitim verirken devamında Yrd. Doç Dr. İbrahim Ethem Bilici ?İnternet ve Sosyal Medya Bağımlılığı ile Medya Okur Yazarlığı? konularında katılımcılara bilgiler verdi.
 
Eğitimin son gününde de ?Sosyal Medyada Etik Ve Mahremiyet? konularında Vali Yardımcısı Gökhan Azcan katılımcılara bilgiler verecek.