Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

SPOR LİSESİ BU YIL EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLYACAK

SPOR LİSESİ  BU YIL EĞİTİM ÖĞRETİME  BAŞLYACAK

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı düzenlediği basın toplantısında Kayseri´de Spor lisesinin kurulduğunu, Fen Lisesi sayısının ikiye çıkarıldığını belirtti.

 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı düzenlediği basın toplantısında Kayseri´de Spor lisesinin kurulduğunu, Fen Lisesi sayısının ikiye çıkarıldığını belirtti.
Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Elmalı, ? Kayseri´ye kurulacak spor lisesi İncesu yolunda bulunan eski Kayseri Fen Lisesi hizmet binasında bu yıl eğitim öğretime başlayacaktır. Bilindiği gibi spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. Bu doğrultuda ilk etapta spor lisemizde 3 şube açıp toplamda 90 öğrenci ile eğitim öğretime başlayacaktır. Spor lisemize ön kayıtlar 05-07 Eylül tarihleri arasında yapılacak olup, 08-11 Eylül tarihleri arasında da yetenek sınavı yapılacaktır. Öğrencilerimiz Spor lisesine başvurularını İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yanında bulunan Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi 3. Katında yapacaklardır. Yetenek testi sınavları ise 08-11 Eylül 2017 tarihleri arasında Melikgazi 50. Dedaman İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonunda, 20 m Sürat koşusu ve koordinasyon parkuru elektronik sayaçlar kullanılarak yapılacaktır. Bu testlerde başarılı olan öğrencilerimiz 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Kayseri Spor Lisemizde okumaya hak kazanacaktır? dedi.
İl genelinde 1 adet olan Fen Lisesi sayısının 2´ye çıkarıldığı söyleyen Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı,  ? Fen liselerimizden bir tanesi hayırsever iş adamımız Osman Ulubaş tarafından yaptırılan ?Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi? , 2.si ise yıllardır ilimize Kayseri Sümer Lisesi olarak hizmet veren okulumuzda yaptığımız çalışmalar neticesinde ?Sümer Fen Lisesi? olarak ilimize hizmet edecektir. 2017-2018 kayıtlarında Sümer Fen Lisesi´ne 4 şube açılmış olup kayıtlarda en yüksek puan 499,445 la başlayıp, en düşük 486,810 olarak tamamlamıştır? diye konuştu.

İl genelinde tam gün eğitime geçiş için 24 derslikli 44 okula ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Elmalı ? İhtiyaç duyulan okullarımızın arsaları daha çok Melikgazi, Kocasinan ve Talas İlçelerinde bulunmaktadır. İnşallah 2018 yılı başında yapılacak ihaleler 2019 sonunda tamamlanacaktır. Bu kapsamda Bakanlığımıza önce 17 okul arsası bildirildi. Daha sonra belediyelerimizin katkılarıyla yeni arsaların temizlenmesiyle 21´e sonra 25 arsaya çıktı. Hedefimiz yılsonuna kadar 35 arsaya ulaşmaktır? şeklinde konuştu.