Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

"STEP TO CITY" TANITIM UYGULAMASI KAPANIŞ PROĞRAMI

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini akıllı mobil uygulamaya entegre eden ?step to city? projesinin kapanış programi yapıldı.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini akıllı mobil uygulamaya entegre eden ?step to city? projesinin kapanış programi yapıldı.
 
 
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Süleyman Kamçı, Sivas Valisi Davut Gül, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mustafa Yıldız ile davetliler katıldı.
 
Orta Anadolu Kalkınma Ajansının, Kayseri Sivas ve Yozgat illerinin ekonomik ve sosyal potansiyelinin belirlenmesi, bölge cazibesinin artırılması ve bölgenin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda tanıtımının yapılması için çalışmalar yaptığının ifade edildiği toplantıda ayrıca şu bilgiler aktarıldı:
 
?Bu kapsamda 2014 yılında Kayseri´nin turizm değerlerini, bilişim teknolojilerini kullanarak yerli ve yabancı turistlere ve yerel halka, etkin bir şekilde tanıtmak amacıyla ?Step to City? projesi hayata geçirilmiştir. 2015 yılında Sivas ve Yozgat illerini de kapsayacak şekilde genişletilen proje ile turizm değerlerimiz, çağımızın iletişim teknolojileri kullanılarak tanıtılmaktadır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde, bölgenin tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri akıllı mobil uygulamaya entegre edilmiştir. Her ilden 27 adet olmak üzere, toplam 81 turizm değerimiz ?step to city? uygulamasında yer almıştır. Proje kapsamında yapılan bir diğer önemli çalışma ise her bir ilimiz için 3´er dakikalık olmak üzere, toplam 9 dakikalık tanıtım filminin hazırlanmasıdır. Ayrıca, Kayseri Havalimanı´nda 6 adet ekran, proje çerçevesinde 3 yıl süreyle kiralanmış ve tanıtım filminin gösterimine başlanmıştır. Akıllı mobil uygulama sensorlerinin yerleştirildiği 240 eserde ziyaretçilere görsel, yazılı ve sesli bilgiler sunulmaktadır. Türkçe, İngilizce, Rusça ve Japonca dillerinde verilen hizmet ile yurt içinden ve yurt dışından İllerimize gelen ziyaretçiler, bir rehbere ihtiyaç duymadan ?Step To? City? uygulaması ile o eser hakkında bilgi alabileceklerdir. Bu önemli proje ile Kayseri, Sivas ve Yozgat´a gelen turist sayısını artırmayı ve turizm pastasından aldığımız payı büyüterek bölge ve Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.?
 
Step To City projesiyle ilgili filmlerin izlenmesinin ardından toplantı sona erdi.