Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SULTAN ABDULHAMİD HAN BULVARI AÇILIDI

SULTAN ABDULHAMİD HAN BULVARI AÇILIDI

Bakanlar Arslan ve Sayın Özhaseki, Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Sultan Abdulhamid Han Bulvarının açılışını yaptılar.

Bakanlar Arslan ve Sayın Özhaseki, Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Sultan Abdulhamid Han Bulvarının açılışını yaptılar.

Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan bulvarın açılışına, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, ?Yol medeniyettir. Yol gelecektir. Ulaştırma bakanı olarak bu yolun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu yol iki semti birbirine bağlayan bir yol ve aynı zamanda Organize sanayi bölgesine bağlanan bir yoldur ve aynı zamanda ekonomiye yapılan bir yatırımdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki´de yapmış olduğu konuşmada, ? Kayseri Belediye modelinin artık tüm ülkeyi kapladığını, gittiği her yerde bu projelerin nasıl inşa edildiğini sorduklarını belirterek ?Melikgazi Belediyesi gerçekleştirdiği yatırımlar ile ilçe halkına büyük hizmetler ve kolaylıklar sunmaktadır. Bu yolun önemini hepimiz biliyoruz. Ancak daha da önemlisi bu yola veren isminin de çok anlamlı olmasıdır. Abdülhamid Han´ın projeleri bugün hala konuşulmakta ve değerlendirilmektedir. Hem geleceğe yatırım yapan hemde tarihimize sahip çıkan Melikgazi Belediyemizi kutluyorum. Melikgazi Belediyesi yatırımları ve hizmetleri ile hem bölgenin gelişimine katkı sağlayan kurumdur. Memduh Büyükkılıç Başkanı kısa sürede bu yatırımları gerçekleştirerek hizmete sunmasından dolayı kutluyorum.? diye konuştu.
Vali Süleyman Kamçı da yapmış olduğu konuşmada, Kayseri, düzenli şehirleşmesi, geniş yolları ve alt yapısı ile ön plana çıkan bir şehir olarak tanınmaktadır. Aynı zamanda, Orta Anadolu´nun en önemli sanayi ve ticaret şehri olan İlimiz, her yıl göç almakta, büyümesine ve gelişmesine devam etmektedir. Organize Sanayi Bölgemiz,1000´in üzerinde firma ve yaklaşık 65 bin personel istihdamı ile şehrin önemli gidiş-geliş güzergâhlarından biri durumundadır. Bu bölgeye güvenli ve hızlı ulaşım için mevcut yollarımıza ilave olarak, Ekim ayında yapımına başlanılan Abdülhamid Han Bulvarı, tamamlanmış bulunmaktadır. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz 3 km uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki yolumuzun yapımını, Melikgazi Belediyemiz gerçekleştirmiştir. diye konuştu.
Melikgazi Belediyesi olarak hizmet ve yatırım için her an her yerde olduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç ise  "Bu yolun inşaatına 2015 yılı Aralık ayında başladık ve bir yıl gibi kısa sürede tamamladık. Abdülhamid Han Bulvarı belediyemiz imkânları ile yapılmıştır." dedi.