Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI’NDA İLK KEZ ARI KUŞU GÖZLENDİ

SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI’NDA İLK KEZ ARI KUŞU GÖZLENDİ

Kayseri'de 300'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda ilk kez yeşil arıkuşu gözlemlendi.

Kayseri'de 300'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda ilk kez yeşil arıkuşu gözlemlendi.
Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sultan Sazlığı Milli Parkında ilk kez yeşil arıkuşunun gözlemlendiği belirtildi. Sultan Sazlığı Milli Parkı'nın 300'den fazla kuş türüne ev sahipliği yaptığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Son zamanlarda alanda ilk defa görülüp kayıt altına alınan türler arasına yeni bir türün daha eklenmesi alanın biyolojik çeşitlilik bakımından ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunun göstergesi durumunda. Bilinen arı kuşları ülkemizin birçok bölgesinde sıklıkla görülmesine rağmen yeşil arıkuşları oldukça nadir görülürler. Renk açısından çok zengin olan yeşil arıkuşları bu açıdan diğer kuşlardan kolayca ayrılırlar. İsminden de anlaşılacağı gibi en çok arı ile beslenirler ancak diğer küçük böceklerde menülerinde her zaman yer alır."