Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SÜMER´LİLER 50 YIL SONRA BULUŞTU

SÜMER´LİLER 50 YIL SONRA BULUŞTU

O dönem aile fertleri Sümer Bez Fabrikası´nda çalışan, kendileri de, Sümer ilk, ortaokul ve lisesinde okuyanlar 50 yıl sonra aynı sıralarda buluşup, öğretmenleri, okul yöneticileri ile hasret giderdi, anılarını tazeledi, fabrikayı gezdi, bir sonraki yıl ?

 

O dönem aile fertleri Sümer Bez Fabrikası´nda çalışan, kendileri de, Sümer ilk, ortaokul ve lisesinde okuyanlar 50 yıl sonra aynı sıralarda buluşup, öğretmenleri, okul yöneticileri ile hasret giderdi, anılarını tazeledi, fabrikayı gezdi, bir sonraki yıl ?geleneksel buluşma´ için ayrıldı.

Ankara´da yaşayan Nihat Alacalıoğlu ve o dönem Sümer çocuğu olan Abdullah Gül Üniversitesi  Mimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Burak Asiliskender´in büyük çabası ile  ?´Üçüncü Sümerbank Bez Fabrikası Mensupları Buluşması? Sümer Osman Göksu İlkokulu bahçesinde bir araya gelinmesi ile başladı. 50 yıl önce okulda görev yapan sınıf öğretmenlerinin klasik el zilini çalması ile sınıflara geçildi. Herkes kendi sınıfında ve yanındaki arkadaşla oturdu. Öğretmenlerini kucakladı, onların anlattığı bazı anıları dinledi ve bugün çeşitli meslek sahibi olan dönemin öğrencileri de birbirinden ilginç anılarını anlatarak hem güldürdü hemde duygulandırdı. Okul Müdürü Ersen Türkmen okul hakkında bilgilendirme yaptı, okul albümleri incelendi, okul diploma  ve kütük defterinden herkes kendi çocukluk resimlerini, notlarını, bilgilerini gördü, fotoğrafını çekti.
Sümerbank Fabrikası içindeki bahçedeki yemekli sohbeti,. Sümer Cami, fabrikanın yapılışı,  1974 yılı Türkiye Amatör Küme Şampiyonu, Sümer Sporlu futbolcular anıların paylaştı. Kayseri Sümer Bez Fabrikası AGÜ Konferans Salonunda fabrika, mahalle, Kayseri hakkında fotoğraflı sunum gerçekleştirildi. Restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Sümerbank Giriş Kapısı çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. AGÜ Mimarlık Fakültesi´nde Mimarlık Bölüm Başkanı Doçent Dr. Burak Aslıiskender nezaretinde Sümer Bez Fabrikasının yenilenen bölümlerin ,eski ambar deposu ve restore edilen bölümleri, Enerji Santralı binasında açılan Abdullah Gül Müze´si, Öğrenci Köyü´ne dönüştürülen Sümer Vazife Evleri Taş Lojmanları gezildi. burada konaklayan öğrencilerle sohbet edildi. Hacivat-Karagöz gölge oyunları ve sinema oynatılan, halı dokunan kömürlükler incelendi. Bu yıl 50. Kuruluş yılını kutlayan Sümer Lisesi ve Sümer Fen Lisesi´ne dönüştürülen okulla ilgili Okul Müdürü Murat Şimşek bilgilerin ardından 40.Yılını doldurmuş Sümer Lisesi mezunlarına plaketler verildi, hatıra fotoğrafları çektirildi.

50 yıl sonra yine okulda bir araya gelen öğrenciler Nihat Alacalıoğlu ve Doç.Dr. Burak Asiliskender´e ?´Üçüncü Sümerbank Bez Fabrikası Mensupları Buluşması?nedeniyle  içtenlikle teşekkür ederken, Alacalıoğlu´da etkinliğe katılamayanların büyük üzüntü yaşadığına dikkat çekerek, belgesel niteliğinde ansiklopedi hazırlamak içinde çalışmalar yaptıklarını açıkladı ve teşekkür etti.