Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

?SÜNNET´İN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ VE ÖNEMİ?

?SÜNNET´İN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ VE ÖNEMİ?

Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından Kur´an Kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, dini ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ?Her Ay Bir Konu Bir Konuk? adı altında konferanslar düzenleniyor.

 

 

 

Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından Kur´an Kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, dini ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ?Her Ay Bir Konu Bir Konuk? adı altında konferanslar düzenleniyor. ?Her Ay Bir Konu Bir Konuk? etkinliklerinin Mart ayı konuğu olarak İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, Zeynel Abidin Yatılı Kız Kur´an Kursu toplantı salonunda ?Sünnet´in günlük hayatımızdaki yeri ve önemi? konulu konferans verdi.

 

Zeynel Abidin Yatılı Kız Kur´an Kursunun öğreticileri ve öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını Melikgazi İlçe Müftüsü Musa DOLAR yaptı. Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, Sünnet´in günlük hayatımızdaki önemine değindi.

 

İl Müftüsü Güven, ?Efendimiz (s.a.v.)´in hayatı Kur´an-ı Kerim´in uygulamasıdır. Efendimiz yaşayan Kur´an´dır. Kur´an ise okunan peygamberdir. Peygamber Efendimiz (s.a.v)´in hayatını okumalıyız, iyi anlamalı ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Bizim en büyük sorunlarımızdan birisi de, bilgiyi biriktiriyoruz ama bilgiyi hayatımıza tatbik etmiyoruz. Pratiğe aktarılmayan her bilgi yüktür.? dedi.

 

İl Müftüsü Güven, konferansın ardından Zeynel Abidin Yatılı Kız Kur´an Kursu öğreticileri ile bir araya gelerek öğreticilerin eğitim öğretim esnasında karşılaştıkları sorunları ve isteklerini dinledi ve çözüm önerileri sundu.