Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

SUR´DA ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ ALTUNTAŞ TOPRAGA VERİLDİ

SUR´DA ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ ALTUNTAŞ TOPRAGA VERİLDİ

Diyarbakır´ın merkez Sur İlçesi´nde PKK´lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen PiyadeUzman Çavuş 37 yaşındaki Fazlı Altuntaş´ın cenazesi, memleketi Sivas´ın Gemerek İlçesi´ne bağlı Sızır Beldesi´nde gözyaşlarıy



Diyarbakır´ın merkez Sur İlçesi´nde PKK´lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen PiyadeUzman Çavuş 37 yaşındaki Fazlı Altuntaş´ın cenazesi, memleketi Sivas´ın Gemerek İlçesi´ne bağlı Sızır Beldesi´nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş´ın cenazesi, Diyarbakır´daki törenin ardından uçaklaKayseri´ye, oradan da karayolu ile Sivas´ın Gemerek İlçesi´ne bağlı Sızır Beldesi´ne getirildi. Şehidin cenazesinin belde meydanına getirilişi sırasında toplanan kalabalık gözyaşlarına boğuldu. Cenazenin tören alanına konulmasının ardından yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Babasının fotoğrafını alan oğlu 11 yaşındaki Fatih gözyaşlarını tutmazken, 6 yaşındaki Alperen ise etrafında olup bitenleri şaşkınlıkla izledi. Eşinin tabutun sarılarak ağlayan Dilek Altuntaş´ı ise askeri personel teskin etmeye çalıştı. Burada düzenlenen cenaze programına Sivas Valisi Alim Barut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 5´inci piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın il ve ilçe protokolü, şehidin yakınları ile 3 bin dolayında vatandaş katıldı. Şehidin cenaze namazı İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırıldı. Ardından bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına konulan uzman çavuş Fazlı Altuntaş´ın cenazesi, belde mezarlığında gözyaşı ve dualar arasında toprağa verildi. Şehidin cenazesinin taşınması sırasında küçük oğlu Alperen´in de omuzlara alınarak tabutun peşinden götürülmesi dikkat çekti. Türk bayrakları ile donatılan beldede cenazeye katılanlar tekbir getirerek, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak terörü lanetledi.

GÜNEYDOĞU´DA OPERASYONLARA KATILMIŞTI

Köksal- Züleyha Altuntaş çiftinin 4 çocuğundan biri olan şehit Uzman Çavuş´un 2003 yılında TSK´nın gözde birliklerinden olan Kayseri 1´inci Komando Tugay´ında görevine başladığı ve birçok kez Doğu ve Güneydoğu´daki terör operasyonlarında görev aldığı öğrenildi. Dilek Altuntaş ile evli olan, Fatih ve Alperen isimli iki oğlu bulunan şehit FazlıAltuntaş´ın Kayseri´deki birliğinden bir süre önce geçici görevle Diyarbakır´a giderek Sur´da devam eden operasyonlarda görev aldığı öğrenildi. İnfaz Koruma memurluğu yapan babası Köksal Altuntaş´ın kıs süre önce emekli olduğu öğrenildi.