Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

SURİYELİ ÖĞRENCİLERE İL MÜFTÜMÜZDEN ZİYARET

SURİYELİ ÖĞRENCİLERE İL MÜFTÜMÜZDEN ZİYARET

Kayseri İl Müftülüğü´müz tarafından Suriyeli öğrenciler için açılan Kur´an Kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. Kurslarda Kur´an-ı Kerim, Ahlak, İtikat, İbadet ve Siyer dersleri verilirken, ayrıca Suriyeli öğrencilerin Türkçeyi kısa sürede öğrenmeleri

 

 

Kayseri İl Müftülüğü´müz tarafından Suriyeli öğrenciler için açılan Kur´an Kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. Kurslarda Kur´an-ı Kerim, Ahlak, İtikat, İbadet ve Siyer dersleri verilirken, ayrıca Suriyeli öğrencilerin Türkçeyi kısa sürede öğrenmeleri de amaçlanıyor. Öte yandan ilimiz genelinde Suriyeli öğrencilerin eğitim gördükleri 14 Kur´an Kursu´nda 1800 öğrenci öğrenim görmektedir.

 

14.02.2016 Pazar günü İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin GÜVEN ve İl Müftü Yardımcımız Tandoğan Topçu Suriyeli öğrencilerin öğrenim gördükleri Argıncık Merkez Camii Eğitim Merkezi, Sözduyar Camii Eğitim Merkezi, Erenler Kur´an Kursu ve Asker Ayman Kur´an Kurslarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Kur´an Kurslarımızdaki eksikliklerin giderilmesi için öğretmenlerle fikir alışverişinde bulundu.