Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

SURİYE´YE1 0 TIR´LIK UN YARDIMI DUALARLA YOLA ÇIKTI

SURİYE´YE1 0 TIR´LIK UN YARDIMI DUALARLA YOLA ÇIKTI

  Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen ?Halep´te İnsanlık Ölmesin!? başlığı altındaki Suriye´ye yardım kampanyası kapsamında, Kayseri  İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemizce, Organize Sanayi Bölges

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen ?Halep´te İnsanlık Ölmesin!? başlığı altındaki Suriye´ye yardım kampanyası kapsamında, Kayseri  İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemizce, Organize Sanayi Bölgesi Camii önünden, Cuma namazı çıkışında 10 TIR un yardımı daha dualarla yola çıktı.

Ekim ayının 10 TIR un yardımını uğurlama programına,Kayseri  İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Güven, Kayseri´den, Suriye´ye yönelik 1,5 yıldır yardım kampanyasını sürdürdüklerini ve son 5 aydır da düzenli olarak her ay 10 TIR un yardımında bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi:

?Bu yardımlar, hayırsever Kayserili vatandaşlarımızın bizlere emanet ettikleri sayesinde toplanıyor. Birler de vatandaşlarımızın bizlere emanet ettikleri yardımları, hayırlısıyla mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bu ayki 10 TIR´ın 3´ü, Yahyalı İlçe Müftülüğü ve Yahyalı Belediyesinin iş birliği sonucunda oradaki hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla bir araya getirildi. Geri kalan 7 TIR da Kocasinan, Melikgazi ve Talas İlçe Müftülüklerimiz başta olmak üzere diğer ilçe müftülüklerimizin organizesiyle tamamlandı elhamdülillah.

TIR´larımızda, Suriye´de terörden temizlenmiş bölgelere özellikle un gönderiyoruz. İnsanların en büyük ihtiyacı ekmek olduğu için bu yolu tercih ediyoruz. Oraya giden unlar, Türkiye Diyanet Vakfı´nın fırınlarında ve kiralanan fırınlarda ekmek haline getirilip muhtaç kardeşlerimize ikram ediliyor.

Bundan 3 hafta önce de kanayan yaramız olan Arakan için yapmış olduğumuz yardım kampanyasına, Kayserili hayır sahibi vatandaşlarımızdan 1 milyon TL´nin üzerinde nakit yardım geldi. Biz, nakit yardımlarımızı yalnız Arakan´a gönderebiliyoruz. Aynî yardımlar ise Arakan´a ulaşamıyor. Aynî yardımlarımızı da böylece Suriye´ye gönderiyoruz.?

Sayın Güven´den sonra sözü olan Vali Yardımcısı Sayın Uslanmaz, Türkiye´de Suriye için toplanan yardımların % 20´sinin Kayseri´ye ait olduğunu belirterek konuşmasında şu sözlerine yer verdi:

?Kayserililere, bu hayırseverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemiz, 3 milyonun üzerinde insana kapılarını açtı. Milletimizde gönlünü açtı. Kayseri´den, yaklaşık 3 yıldır Suriye´ye yardım gidiyor. Bu yardımlar, aynı zamanda ahirete azık oluyor. Buradan giden yardımlar, Kayserililerin öbür âleme gönderdikleri azıklarıdır.?

Vali Yardımcısı Sayın Uslanmaz´ın konuşmasından sonra tekrar kürsüye gelen İl Müftüsü Sayın Güven, bir dua yaptı ve duanın ardından TIR´lar Suriye´ye uğurlandı.