Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TALAS BELEDİYE BAŞKANI PALANCIOĞLU FRANSA´DA

TALAS BELEDİYE BAŞKANI PALANCIOĞLU FRANSA´DA

Bu yıl 33´üncüsü düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Fransa´nın Strasbourg şehrinde başladı.

Bu yıl 33´üncüsü düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Fransa´nın Strasbourg şehrinde başladı. Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye´yi temsilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Genel Kurulu´na katıldı.

´Mültecilerin Başarılı Entegrasyonu İçin Yerelleştirilmiş Politikalar´ temasıyla düzenlenen Avrupa Konseyi´nde Türkiye´nin konuya ilişkin düşünceleri Avrupa´nın dört bir yanından gelen temsilcilere aktarıldı. Avrupa Konseyi´ndeki toplantıda değerlendirme konuşması yapan Başkan Mustafa Palancıoğlu, ?Strasbourg şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler 33. Genel Kurulu´ndayız. Burada Türkiye´yi temsilen güçlü bir ulusal heyet olarak bulunuyoruz. 18 kişilik asil üyelerle birlikte şuanda 47 ülke arasında Türkiye ilk 6 büyük ülke arasında temsil ediliyor. Türkçe Avrupa Konseyi´nde kullanılan 6 dilden biri. Dolayısıyla kendi dilimizle de konuşma hakkına sahibiz. Tüm broşürler Türkçe yayınlanıyor. Türkiye her zaman olduğu gibi Avrupa´da birçok alanda eleştiriliyor. Ama taktir alınması gereken hususlarda da çok fazla gündeme gelmiyor. 3,5 milyon Suriyelinin Türkiye´de misafir edildiği ve her şehrimizde Suriyelinin bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz. Avrupa Konseyi´nde bir avuç mültecilerin bulunduğu birkaç yüz kişinin temsil edildiği bir yerde üç ayrı Suriyeli vatandaş konuşturuluyor ve Avrupa´nın ne kadar çok mültecilere destek verdiği konuşuluyor. Oysaki 3,5 milyon Suriyeliyi ev sahibi yapan Türkiye ile ilgili bir husus dile getirilmedi.? dedi.

Başkan Palancıoğlu ve beraberindeki heyet, 2 Ekim Pazartesi günü Fransa´nın Mulhouse kentinde evleri kundaklandığı için çıkan yangında hayatını kaybeden üç çocuğun ailesine başsağlığı ziyaretinde de bulundular