Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

TALASEMİ VE LÖSEMİLİLER DERNEĞİ'NDEN VALİ DÜZGÜN'E ZİYARET

TALASEMİ VE LÖSEMİLİLER DERNEĞİ

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü” dolayısıyla Talasemi ve Lösemililer Derneği yöneticilerini ve talasemili çocukları makamında kabul etti.

 

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü” dolayısıyla Talasemi ve Lösemililer Derneği yöneticilerini ve talasemili çocukları makamında kabul etti.

Vali Düzgün, kabulde yaptığı konuşmada, Talasemi ve Lösemililer Derneği'nin, hastaların tedavisinde yardımcı olması, değişik sosyal etkinliklerle ve gezilerle moral ve motivasyonlarını yüksek tutması nedeniyle taşıdığı öneme işaret ederek, dernek yöneticilerine gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Vali Düzgün, talasemi hastalığının teşhisi ve önlenmesi kolay bir hastalık olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Akdeniz anemisi olarak ta bilinen talasemi hastalığının teşhisi ve önlenmesi kolay ama daha sonra tedavisinde zorluklar yaşanabilecek bir hastalık. Bu nedenle öncelikle evlenecek çağdaki gençlerimize nikâh kıydırmadan önce talasemi testini yaptırmalarını öneriyoruz. Talasemi hastalığı taşıyıcısı olan anne ve baba adayları belki bu hastalıklarının farkında değiller ama evlendikten sonra çocuklarında bu hastalığın çıkma riski var. Bu nedenle evlilik öncesi mutlaka bu testleri yaptırmaları, ilerde yaşayabilecekleri acıların önlenmesi bakımında son derece önemlidir.”

“Dertler paylaşıldıkça azalır” diyen Vali Düzgün, aynı hastalıkla mücadele eden ailelerin dernek çatısı altında bir arada toplanarak dertlerini paylaşmasının bu tarz hastalıkların mücadelesinde olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

“Dünya Talasemi Günü” dolayısıyla gerçekleşen ziyarette Talasemi ve Lösemililer Derneği'nin hastalıkla mücadeleye dikkat çekmek ve bu hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin anısına hatıra ormanı oluşturulacağını öğrenen Vali Düzgün, şunları söyledi:

“Hatıra ormanının Kayseri'nin yeşile kavuşması ve mücadele edilen hastalığa dikkat çekmesi anlamında gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum. Talasemi ve lösemi hastalığı ile mücade eden çocuklarımızın burada dikilecek fidanlarla ilgilenmeleri de onlar için önemli bir etkinlik olacaktır. Bizler de Kayseri'nin ağaçlandırılmasına önem veriyoruz. Hem Orman Bölge teşkilatımız, hem de sizin gibi sivil toplum kuruluşlarımızın da katkıları ile oluşan fırsatları değerlendirerek herkesin fidan dikmesini teşvik ediyoruz. Kayseri' de bu anlamda son 2-3 yılda yaklaşık 10 milyona yakın bir fidan dikimi gerçekleştirildi ve hızla bu dikimler devam etmektedir. Biliyorsunuz plaket vermek yerine fidan dikimi konusunda Plaket Hatıra Ormanı oluşturuldu. Bu vesilelerle de herkesin aslında bir dikili ağacının olması son derece önemli olduğunu düşünüyorum.”

Talasemi ve Lösemililer Derneği Genel Başkanı Faruk Başdemir ise “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü” vesilesiyle bu hastalığı anlatma fırsatı bulduklarını dile getirerek, Türkiye'de 33 ilde bulunan Talasemi merkezlerini her ile yayma gayretlerinde olduklarını belirtti.

“8 Mayıs Dünya Talasemi Günü” vesilesiyle kendisine ziyarette bulunan çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Düzgün, ziyaret anısına öğrencilere hediyeler verdi.