Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

TALAS'IN TARİHİ FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

TALAS

TALAS Tanıtım Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, derneğin birinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla, tarihi Yaman Dede Konağı`nda bir araya geldi.

 

 TALAS Tanıtım Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, derneğin birinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla, tarihi Yaman Dede Konağı`nda bir araya geldi.

 

Derneğin tanıtıldığı ve tarihi Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi`nde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, dernek başkanı Mustafa Alemdar, başkan yardımcısı Şafak Çivici, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Amaçlarının, Talas`ı tanıtmak ve tarihi yapılarını korumak olduğunu söyleyen Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Alemdar, hiçbir siyasi partiye karışmadan işlerini yapmak istediklerini söyledi. Geçmişte Talas`ta, 3 medeniyetin bir arada yaşadığını hatırlatan Alemdar, şunları söyledi:

 

"Bugün burada, 2013 yılında kurduğumuz derneğin birinci yıldönümünü kutlamak için toplandık. Amacımızı, sosyal dayanışmada bir yıl içerisinde neler yaptığımızı duyurmak için buradayız. Talas`ı hem tanıtacağız hem de sevdireceğiz. Talas, bir tarihi doku ve bizlerin bu tarihi dokuyu koruması gerekiyor. Bunun için de, birilerinin buna sahip çıkması gerekiyor. Sosyal yardımlaşma yönünden de, Ramazan ve Kurban Bayramı`nda, Talas içerisindeki fakirlere yardım etmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bunları yaparken, mahalle muhtarları, cami imamları ve öğretmen arkadaşlarla bir araya gelerek, herkesin kendi mahallesindeki, okulundaki fakir fukara insanları bir araya getirdi. Bizde, bu insanlara yardım etmeye çalıştık. Bizi şuan da, gerek Yunanistan`dan gerekse Hollanda, Belçika ve Almanya`dan ziyaret eden arkadaşlar var. Eskiden burada yaşamış olan, Yunanistan ve Avusturya`dan gelen arkadaşlara Talas`ı gezdirdik. Eskiden Ermeniler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar olmak üzere, 3 medeniyet vardı. Hepsi de, kardeşlik içinde yaşadı. Bizde, o tarihi dokuyu hiçbir siyasi partiye karışmadan, gayet mütevazı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz."

 

Konuşmaların ardından, davetlilere Talas`ı anlatan ve fotoğraflardan oluşan slayt izlettirildi.