Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TALAS´TA MEDİNE-SAMİ ELMACIOĞLU CAMİSİ AÇILDI

TALAS´TA MEDİNE-SAMİ ELMACIOĞLU CAMİSİ AÇILDI

  Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Özhaseki ve Vali Süleyman KamçıKayseri´nin  Talas İlçesinde Hayırseverler tarafından yaptırılan Medine-Sami Elmacıoğlu Camisinin açılışına katıldı.

 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Özhaseki ve Vali Süleyman KamçıKayseri´nin  Talas İlçesinde Hayırseverler tarafından yaptırılan Medine-Sami Elmacıoğlu Camisinin açılışına katıldı.
 
Bakan Sayın Özhaseki programda yapmış olduğu konuşmada, ?Cumhuriyet tarihinin en zor günlerini yaşıyoruz. Cumhuriyet kurulduğundan bu tarafa kaç sene geçmişse en zor günlerini yaşıyoruz. Hele hele son birkaç yıl içerisinde. Zaten bulunduğumuz coğrafya sorunlu bir coğrafya. Etrafımız adeta ateş çemberi gibi. Bulunduğumuz coğrafyada Allah´a hamt olsun ki, son dönemde çevremizde bulunan bütün mazlumlar gelmiş, 100 yıldır etle tırnak gibi olmuşuz. Burada kendimize has dirliğimizi ve düzenimizi kurmuşuz. Çok şükür bayrağımız dalgalanıyor, ezanımız okunuyor. Bu ortamı sağlamak bile çok kolay değil? ifadelerini kullandı.
 
Vali Süleyman Kamçı´da yapmış olduğu konuşmada, ?Talas Belediyemize ait olan arsa üzerine, değerli hayırseverimiz Dr. Kemal Elmacıoğlu tarafından yaptırılan ve 7 ay gibi çok kısa bir süre de tamamlanmış olan bu güzel caminin, vatandaşlarımızın hizmetine açılıyor olmasının heyecanını yaşıyorum. Bildiğiniz üzere, ülke, devlet ve millet olarak çok farklı bir devirden geçiyoruz. Ülkemizin içinde, din kisvesi altında örgütlenen vatan hainleri, ülkemizi bölmeye çalışan bölücü terör örgütü ve bu tür oluşumların destekçisi olan dış mihraklara karşı büyük bir mücadele içerisindeyiz. Siyasi, hukuki ve askeri olarak devam eden mücadelemiz süresince hakikaten daha çok kenetlenmeye, daha çok birliğe, daha çok kardeşliğe ve daha çok dayanışmaya ihtiyacımız var. Bu bakımdan milli ve manevi duygularımızın en üst seviyelere çıkarılması, gençliğimizin bu yönünün güçlendirilmesi önem arz ediyor. Gençlerimize sahip çıkmak adına onlara inancımızı, kültürümüzü ve milli değerlerimizi anlatmak en önemli sorumluluklarımız arasında yer alıyor.  Diyanet işlerimizin, bu güzel camilerde verecekleri hizmetlerle, gençlerimize ve vatandaşlarımıza güzel değerler ve faydalı bilgiler kazandıracağı kanaatindeyim. Bu duygu ve düşüncelerle Medine- Sami Elmacıoğlu Camisi´ninilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, kıymetli katkıları nedeniyle Sayın Elmacıoğlu´na huzurlarınızda teşekkür ediyor, burada yapılacak ibadet ve duaların tüm İslam Aleminin birliğine ve huzuruna vesile olmasını diliyorum.? Diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından caminin açılışı protokol üyelerince yapıldı.