Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

TANER YILDIZ:BİZİM 13 YILDIR HİZMET ETTİĞİMİZ BAKANLAR KURULUNA 13 GÜN DAYANAMADILAR

TANER YILDIZ:BİZİM 13 YILDIR HİZMET ETTİĞİMİZ BAKANLAR KURULUNA 13 GÜN DAYANAMADILAR

Kayseri´de Valiliğin düzenlediği bayramlaşmaya katılan Taner Yıldız, gazetecilerin sorusu üzerine geçici seçimhükümetine HDP´den bakan olarak giren Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan´ın istifalarını yorumladı.

Kayseri´de Valiliğin düzenlediği bayramlaşmaya katılan Taner Yıldız, gazetecilerin sorusu üzerine geçici seçimhükümetine HDP´den bakan olarak giren Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan´ın istifalarını yorumladı. Taner Yıldız, şunları söyledi:
"Şimdi ülkeye hizmet etmek, bakan olarak hizmet etmek, ´Ben öyle kapıdan içeri girdim bir bakayım ne var ne yok´ deyip, çıkarak olmaz. Bizim 13 yıldan beri büyük bir sevdayla bu ülkeye hizmet ettiğimiz Bakanlar Kurulu´na, onlar neredeyse 13 gün dayanamadılar. Teröre alamadıkları tavırla birlikte Bakanlar Kurulu´nda, bu yöntemleri devam ettiremediler. Bunu çok da sürpriz olarak görmemek lazım. Bir seçim hükümetinde kendilerine verilen görevi, öz iradeleriyle kabul ediyor olmalarına rağmen, operasyonların neredeyse durdurulmasını isteyecek tarza Bakanlar Kurulu üyeleri düşünülmez. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Türkiye, şu anda kalkınmanın, büyümesinin önünde en önemli kambur olan, terör kamburunu, PKK kamburunu mutlaka atacaktır. Bununla alakalı herhangi bir PKK lehine olumlu bir yorumu ima eden, söyleyen bir bakan tabi ki söz konusu olmaz. Ben bunun, bu istifaların Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum."
HİÇBİRİMİZİN YERİ ÖNEMLİ DEĞİLDİ
Ak Parti´nin ülke genelindeki listesini ve Kayseri listesini de değerlendiren Yıldız, "Siyasi istikrarın sürdürülebilmesi, Türkiye´nin gelişmesi için 1 Kasım seçimi önemlidir. AK Parti genel merkezi titiz bir çalışma ile listeleri belirledi. Dar zamanda iyi sonuçlar ortaya koydu. Ülkemizin terörle boğuştuğu,şehitlerin ve gazilerin geldiği bir dönemde liste ve sıralamalar yaptı. Listede olup, olmamak önemli değildi. Kalben söylüyorum, hiçbirimizin yeri önemdi değildi. Hizmet için varız. Kısa ya da uzun süreli ülkeye hizmet eden herkese minnettarız. Hizmet için masa, sandalye, koltuk önemli değil. Ne olursa olsun ülkemize katkı koyacağız" diye konuştu.