Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

TANER YILDIZ´DAN ALMAN PARLAMENTOSUNDAKİ TÜRK MİLLETVEKİLLERİNE SİTEM

TANER YILDIZ´DAN ALMAN PARLAMENTOSUNDAKİ TÜRK MİLLETVEKİLLERİNE SİTEM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, katıldığı Kayseri Sosyal Ticaret Platformu toplantısında Almanya Parlamentosu tarafından kabul edilen soykırım ilanına tepki göstererek, parlamento evet diye parmak kaldıran Türk



Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, katıldığı Kayseri Sosyal Ticaret Platformu toplantısında Almanya Parlamentosu tarafından kabul edilen soykırım ilanına tepki göstererek, parlamento evet diye parmak kaldıran Türk parlamenterlerin, Türkiye´nin mahcubiyeti olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda Kayseri Sosyal Ticaret Platformu üyeleri ile bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız yaptığı konuşma da sözlerine hayatını kaybeden Dünya Ağır Siklet Boks şampiyonu Muhammed Ali´ye başsağlığı dileyerek başladı. Almanya Parlamentosu tarafından kabul edilen sözde soykırım olaylarını değerlendiren Taner Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: " Almanya da Federal Parlamento sözde Ermeni soykırımını tanıdı. Türkiye kontenjanından parlamentoya giren Türk milletvekilleri soykırım oylamasına parmak kaldırdı. Bu milletvekilleri Türkiye´nin mahcubiyetidir. Türkiye Cumhuriyetini yeterince temsil edemediler. Biz böyle bir soykırım yapmadık. Tarihi arşivler açılsın. Bizim duruşumuz değişmez"