Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

TANER YILDIZ´DAN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMA

TANER YILDIZ´DAN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız, TBMM çatısı altındayken bir PKK´lının tabutunun altına giren bir milletvekilini Türkiye görmek istemediklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız, TBMM çatısı altındayken bir PKK´lının tabutunun altına giren bir milletvekilini Türkiye görmek istemediklerini söyledi.

Seçim çalışmaları ve bazı açılışlar için Manisa´ya gelen eski Bakan Yıldız, Ankara´daki bombalı terör saldırısının faillerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti. Yıldız, ?Ucu dışarıda da olsa onların tamamını ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. Herhangi bir belgenin, herhangi bir yapının örtbas edilmesi söz konusu değildir. Bu manada kamuoyuyla paylaşmayacağımız hiçbir konu yoktur. Şeffaflığa başvurmayacağımız hiçbir konu yoktur. Türkiye´ye bir korku salmak istiyorlar, bir güvenlik açığı varmış gibi hissettirmek istiyorlar. Cumartesi günü olan saldırı, çok ciddi bir terör saldırısıdır. Türkiye siyaset tarihine koyu harflerle iz bırakacak bir saldırıdır. Vatandaşımıza korku bırakmak için yapılan bir saldırıdır ama bunların hiçbir tanesine pabuç bırakmayacağız. Biz bütün bu manada Türkiye´nin geleceğine, büyümesine, ilerlemesine katkı sağlayan herkesle bir ve beraberiz ama bunun karşısında olan, çifte muhasebe tutan, takiye yapan, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altındayken bir PKK´lının tabutunun altına giren bir milletvekilini Türkiye görmek istemiyor. Herkes tercihini yapacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin çatısının altına girmek istiyorsanız, milli iradeden de bu yönde oy alıyorsanız oraya gelirsiniz, oranın kurallarına uygun iş yaparsınız. ?Ben hem onu yaparım hem de papatyaların arasından silahla beraber verilmiş pozu çektiririm.´, bu tür şeyler kabul edilemez. O yüzden diyorum bir şehidimizin bir damla kanını, hiçbir şekilde siyasi istismarın her türlüsüne kesinlikle değişmeyiz. Buna her zaman karşı olduğumuzu belirtmemiz lazım. Parti lideri, eşbaşkanı olduğunu söyleyen biri çıkıyor, patlamadan 8 ile 9 dakika sonra, ?Bu bir devletin yaptığı terördür.´ diyor. Nereden biliyorsun, nasıl biliyorsun, neye dayanarak konuşuyorsun? Bunlar kabul edilemez.? dedi.

Geçen genel seçimde Şırnak´taki polis lojmanlarından HDP´ye çıkan yüksek oy oranına da değinen AK Parti adayı Taner Yıldız, ?Hiçbir polisimiz, hiçbir askerimiz, herkes istediği partiye oy verebilir ama Şırnak´tayken lojmanından yüzde 62 HDP´ye oy çıkan bir yapıyı kurgulayamaz. Buna kimsenin hakkı yok. Yanında kardeşi, arkadaşı şehit düşerken öyle bir yapıyı öngöremez. O, demokrasinin haricindeki bir konudur.? şeklinde konuştu.